Tip Magnet Rezeki: GLA boleh kecutkan Cyst...

Monday, June 24, 2013

GLA boleh kecutkan Cyst...

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir/air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari. Ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya ia jarang memberikan simptom atau gejala.
Walaubagaimanapun, kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.
Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita.Follicular cysts adalah cyst-cyst yang mengandungi telur dan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah.

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Kenapa anda perlu memilih GLA Complex Shaklee?
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini AMAT BAGUS untuk SKIN TEXTURE, SKIN REPAIR dan buat SKIN GLOWING!!

Lagi kebaikan GLA Complex Shaklee..
1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
2. Meningkatkan kesuburan.
3. Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
4. Membantu dalam menangani menopause.
5. Menguatkan kuku & rambut.
6. Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
7. Membantu menangani ekzema.
8. Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
10. Menguatkn immuniti badan.
11. Mempelahankn process penuaan.
12. Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
13. Mengawal kencing manis
14. Mengawal kolesterol.
15. Bagus untuk saraf.

Syakirah (id: 956611)
Shaklee Independent Distributor
sms/whatsapp: 013-3353751


No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard