Tip Magnet Rezeki: Masalah Kesihatan: Shaklee boleh bantu pesakit migrain dan sakit kepala

Monday, June 24, 2013

Masalah Kesihatan: Shaklee boleh bantu pesakit migrain dan sakit kepala

Assalamua'laikum & salam 1 Malaysia

Siapa tak pernah sakit kepala? Tipu la kalo tak pernah kan... hihihi..
Apa anda buat kalau sakit kepala? Secara jujurnya paling mudah saya hilangkan sakit kepala dengan PANADOL.. Tapi itu dulu sebelum saya kenal Shaklee. 

Anda juga tentu pernah baca tentang kesan2 panadol (atau lebih tepat paracetamol) ke atas tubuh badan kita.. Boleh baca sini.

Ok.. sekarang saya nak kenalkan jalan altenatif untuk permasalahan ini. Lets cekidoutt..!

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.


B Complex
'''''''''''''''''''''''''''
Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbangkan tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard