Tip Magnet Rezeki: July 2013

Sunday, July 28, 2013

Set slimming untuk ibu yang menyusukan bayi

Siapa cakap IBU MENYUSU tak boleh DIET???
Mesti susah hati kan bila lepas bersalin badan bagai di pam2.. huhu..

ada BERITA BAIK!!.. Kini anda boleh berDIET dengan SHAKLEE.

Bukan saja boleh TURUNKAN BERAT,
Siap SUSU BADAN melimpah ruah..
SUSU PEKAT..
Badan rasa RINGAN & BERTENAGA..
Tiada lagi KEPUTIHAN..
Melancarkan pembuangan air besar. No sembelit2 tauu..

Boleh cuba ESP + Lecithin + Alfalfa

Energizing Soy Protein (ESP)

# Bantu beri mereka tenaga yang berpanjangan kerana kelebihan indeks glisemik rendah dalam ESP. Penyusuan boleh membakar kalori dari 200-500 sehari. Jika ibu menyusu tidak makan dengan seckupnya bagi memenuhi keperluan kalori harian mereka, ia mungkin juga menjadi penyebab kepada keletihan. Menyusukan anak memerlukan tenaga dan kalori yang banyak bagi seorang ibu. bak kata Farah di SARAKIDS

"Seorang ibu akan menghasilkan 600-1000 ml (20-35 oz) dalam masa 24 jam ~ bergantung kepada umur, saiz dan permintaan dari bayi. Dan setiap 1000 ml susu yang terhasil akan memerlukan 1000 kalori untuk tenaga dalam susu dan tenaga ini digunakan untuk menghasilkan susu. Ini belum dihitung kalori yang diperlukan utk tenaga oleh tubuh si ibu"

# Semasa menyusu, badan ibu memerlukan lebih protin dan kalsium. Dengan pengambilan ESP, secara tidak langsung ibu2 menyusu boleh mencukupkan keperluan protin harian. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Protein juga adalah blok bangunan untuk pertumbuhan bayi. Susu ibu mengandungi protein yang sempurna untuk bayi, dan protin akan diambil dr dalam diet anda untuk diberikan kepada bayi anda. Tapi perlu diingatkan ESP bukan lah memperbanyakkan susu, tetapi ianya merupakan suatu bonus kepada badan ibu itu sendiri untuk menghasilkan susu badan yang cukup. Ianya adalah untuk mengisi kekurangan sumber nutrisi yang tidak diambil oleh ibu di dalam pemakanan mereka setiap hari. Protein adalahblok bangunan untuk pertumbuhan bayi anda.  Menurut Ohio State Universityxtension, ibu-ibu harus mempunyai 71 g protein setiap hari.

# Kulit ibu lebih gebu dan cantik. Ini merupakan satu bonus kepada ibu2 menyusu. Di samping menggunakan ESP sengai makanan tambahan, ibu2 mendapati kulit mereka lebih gebu, halus dan cerah dari yang sebelumnya.Protein diperlukan untuk membaiki tisu dan pembinaan tisu baru. Setiap selmemerlukan protein untuk mengekalkan kehidupan. Protein juga bahan utama yang digunakan untuk "menggantikan" sel-sel mati. sebab itu lah ibu-ibu mendapati kulit mereka lebih segar dan cantik selepas pengambilan ESP. 


Lecithin

Lecithin shaklee di ekstrak dari kacang soya organik bukan GMO. Setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan dari tubuh akan menghasilkan acetylkolin,fosforus dan lemak tak tepu...

Lecithin adalah gabungan kolina,inositol dan asid lemak penting yang lain. Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan "melekat pad lemak" dalam kata ringkasnya ia menyebabkan  lemak tu "terapung" dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.

antara khasiat lain
~~~~~~~~~~~~~~

~membantu membersihkan saluran darah
~sebagai pengemulsi lemak dalam salur darah
~mengawal penggumpalan platlet darah
~menggalakkan metabolisma lemak
~mencairkan lemak -turunkan paras kolestrol
~mencergas dan mencerdaskan otak(sesuai untuk pelajar)
~menggalakkan penyerapan vitamin ADEK 
~mengawal kehilangan air oleh kulit.
~menjaga kesihatan membran sel
~menjaga kesihatan saraf
~penting dalam penghasilan hormon
~untuk rambut yang sihat.

Khas buat ibu menyusu jika terjadi bengkak susu dengan pengambilan lecithin membantu mengurangkan pembengkakkan tersebut.....bonus untuk ibu menyusu sebab tu dalam set slimming ibu menyusu ada lecithin ni.....


Alfalfa 

Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan, pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter kebawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi, mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus ,zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral dan vitamin. Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid, bakteriosid, hormon2 sintetik, pengawal atur tumbesaran atau bahan2 kimia.

Mari kita baca apa kepentingan Alfalfa untuk yang bergelar ibu menyusu, isteri & wanita..

Untuk ibu menyusu alfalfa membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting untuk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas) dan membuang angin dalam badan, secara automatik kesan baik pada baby susah nak kena kembung perut.





Hubungi saya sekarang!!.. Dapatkan tips dan panduan percuma di samping jadual pemakanan lengkap..

FB: Syakirah Kapli 
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi
baca lagi

Saturday, July 27, 2013

Banyaknya khasiat Omega Guard Shaklee

OMEGA GUARD ni sangat banyak KHASIAT.
OMEGA GUARD mengandungi Omega 3, DHA, EPA & LLA.
Antara khasiat OMEGA GUARD:

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

FB: Syakirah Kapli 
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi
baca lagi

Testimoni: Omega Guard untuk melegakan batuk dan asma

Omega Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang terhangat. Ianya adalah minyak ikan yang padat dengan DHA dan EPA dan telah dibuktikan melalui satu ujian. Omega Shaklee telah diuji bersama-sama brand lain seperti Pristin, Biogrows, Kordel's, Blackmores dan banyak lagi. Ternyata Omega Shaklee adalah yang terunggul, kerana dalam setiap 1000mg minyak ikan Omega Shaklee, terdapat 540mg EPA dan 360mg DHA. Satu kapsul dengan penuh kebaikan. Berikut adalah hasil perbandingan EPA dan DHA tersebut:

Ternyata Omega Guard Shaklee yang mengandungi paling tinggi DHA dan EPA
TESTIMONI



Kandungan anti-radang di dalam Omega Shaklee membantu meredakan batuk juga selsema. Dada akan merasa hangat, jadi kahak dan mukus dapat dicairkan. Begitu juga dengan penghidap asthma atau lelah, antara makanan terbaik untuk mengelakkan serangan adalah dengan mengambil makanan yang mengandungi agen anti radang yang terdapat di dalam omega 3 seperti salmon, tuna, walnut, flaxseeds dan berbagai lagi. Jika mahukan sesuatu yang lebih mudah berikan sahaja Omega Shaklee, bukan sekadar omega 3 dari sumber minyak ikan, malahan omega 3 tumbuh-tumbuhan ALA juga terdapat di dalam Omega Shaklee ini.

Diantara kebaikan lain Omega Shaklee adalah:

  • Mengurang risiko serangan sakit jantung kepada bekas pesakit serangan jantung
  • Menurunkan kandungan kolestrol
  • Memelihara kesihatan pembuluh darah di dalam badan
  • Mencairkan lemak yang tersangkut di dalam saluran-saluran darah
  • Menurunkan berat badan
  • Bagus untuk kesihatan kulit
  • Memelihara kesihatan jantung
  • Mengurangkan risiko terkena selsema yang berulang-ulang
  • Membina jaringan otak yang sihat
  • Otak bayi di dalam kandungan menjadi lebih aktif 
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Menguat memori yang lemah

FB: Syakirah Kapli 
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi
baca lagi

Tuesday, July 23, 2013

Cara-cara Penyimpanan dan Pemanasan Susu Perahan

Artikel yg mantop ni saya copy paste dari Health by Nature.

Entry ni Credit to kak Nadiah.
Ini saya copy paste sebab cara explainnya sangat bagus....Semoga beri manafaat terutamanya pada yang baru dalam bidang penyusuan...

Ini merupakan beberapa soalan berkenaan storage dan pemansan hasil perahan...

Soalan 1:
Berapa lama susu saya boleh bertahan:-
a) Suhu Bilik
b) Peti Ais (Satu Pintu)
c) Peti Ais bawah ( 2 Pintu) - Ini maksudnya dibahagian refrigerator
d) Peti Ais Atas ( 2 Pintu) - Ini maksudnya dibahagian freezer
e) Deep Freezer

Jawapan :
Lama mana bertahannya susu ibu bergantung kepada suhu peti ais, cuaca di Malaysia dan juga kekerapan kita membuka tutup peti ais...banyak pendapat mengenai soal berapa lama susu boleh bertahan ini, jadi jawapan ummi ini telah ummi sesuaikan dengan suhu di Malaysia dan juga base pd kekerapan kita membuka tutup pintu ais dan juga pengalaman ummi sendiri (setelah dibuat experiment n error berkali2)...so inilah jawapan ummi yang ummi rasakan paling sesuai :-

a) suhu bilik - bertahan selama 4 jam atau paling lama 5 jam sahaja (ummi dah buat experimen pun sbb ummi expressing pumping...
b) Peti Ais (1 pintu) - bertahan paling lama adalah 2 minggu sahaja...kerana suhu bg peti ais satu pintu tidak sama dengan yg 2 pintu..Ini kerana peti ais 2 pintu jika di buka pintu bwh, susu di bhg atas tidak berubah sedangkan peti ais satu pintu merangkumi kedua2 bhg sekaligus...
c) Peti Ais Bawah (2 Pintu) [Refrigerator]- bertahan paling lama 72 jam tetapi ummi lebih suka amalkan 48 jam sahaja.
d) Peti Ais Atas ( 2 Pintu) [freezer] - bertahan paling lama 3-6 bulan (bergantung kepada kekerapan membuka pintunya...semakin kerap semakin kurang jangka hayatnya..ummi ambil 3 bulan sahaja...
e) Deep Freezer - bertahan paling lama 6-12 bulan (lamakan...subhanallah)...juga bergantung kepada kekerapan pintunya di buka...* setiap kali peti ais dibuka suhu akan berubah..

Dan just tambahan, susu dari freezer yang telah di cairkan (thawed)...hendaklah digunakan dalam tempoh 24 jam dari ianya cair sepenuhnya...dan apa yg ummi paparkan di atas hanyalah sebagai panduan sahaja...apapun sekiranya susu kalian masih tidak berbau dan tidak berubah rasa(kita lbh tau dah basi ke belum)...so, walaupun sudah terlebih tarikh ianya masih selamat digunakan, insya allah...Dan harus juga ummi ingatkan bahawa susu yg di simpan di bahagian dalam peti ais lbh better dr yang di simpan di tepi pintu peti ais...

PALING BAGUS AMALKAN SEPERTI GAMBAR DIBAWAH... GERENTI SELAMAT....



Soalan Kedua :-
Berapa lama susu yang telah di panaskan boleh di gunakan?

Jawapan :-
Ummi lebih suka bahagikan kepada 2 keadaan :
a) Susu fresh (susu yg di sejukkan di bahagian bawah) - (selepas di panaskan) jika baby dah minum, bertahan selama 1-2 jam dan jika baby tak minum lagi, bertahan 3-4 jam..
b) Susu beku (Thawed) - (selepas di panaskan) - bertahan sejam sahaja dan sekiranya tidak habis perlu dibuang...

Susu yang telah diminum baby tidak boleh di gunakan semula kerana air liur/siliva baby juga ada bacteria dan enzyme...dan mengapa susu beku bertahan sekejap berbanding susu fresh...kerana proses pembekuan tuh sebenarnyer mengubah/memusnahkan beberapa komponen dlm susu...

Soalan ketiga:-
Bagaimana cara terbaik untuk panaskan susu ibu?

Jawapan :-
Sebenarnya the best way adalah dengan merendam botol susu ke dalam air suam selama 2 atau 3 kali sehingga suhunya menyamai suhu badan..dan sekiranya ingin memudahkan kerja boleh juga di panaskan menggunakan warmer...dan harus ummi ingatkan JANGAN panaskan susu dengan merebus susu dengan air yg menggelegak,menggunakan microwave dan melebihi suhu 70 degree celcius...ini akan merosakkan khasiat yang terdapat dalam susu tersebut...

Soalan ke empat :
Boleh kah saya mencampur2kan susu jam 2 ptg dengan 6 ptg??

Jawapan :-
Sebenarnya ummi tidak berapa advise untuk susu di campur2kan...tetapi sbg panduan kerana kuantiti pengepaman adakalanya tidak sama...kdg2 sedikit2 dan adakalanya banyak...so, jawapan ummi ialah BOLEH...syaratnya susu2 yg di campurkan itu hendaklah dalam tempoh 24 jam sahaja (maksudnya masa perahan tarikh yg sama-24jam)..dan syarat kedua susu yg baru di perah hendaklah di sejukkan terlebih dahulu dalam bekas lain sekitar 2-3 jam...apabila suhu kedua2 susu yg ingin di campurkan tersebut telah sama...baru lah boleh di campurkan kedua2nya...

Soalan kelima :-
Bolehkah susu yg saya baru perah, kemudian saya berikan anak saya minum...tetapi tidak habis...bolehkah saya simpan bakinya di dalam peti ais dan saya panaskan semula untuk di gunakan???

Jawapan :-
Actually ummi tidak begitu menggalakkannya tetapi base pd experience ummi sendiri..BOLEH...syaratnya begini...(untuk mudahkan kefahaman ummi bg contoh ye)..kita pam dapat sekitar 4 oz...asingkan 2 oz untuk anak minum dan 2 oz standy(kalau tak cukup)...so, susu yg belum di minum ini masih boleh di sejukkan dan di panaskan semula untuk di gunakan...dan bg yg telah di minum..ummi tak galakkan...sbb campuran air liur baby turut mengandungi bakteria dan enzyme...so, kita lbh tau banyak mana anak kita perlukan...asingkan siap2 ok...

Nah gitulah cara-cara storage dan memanaskan susu perahan k... Apa-apa pun KEEP PUMPING MOMS :)
Semoga bagi menafaat k..
baca lagi

Sunday, July 21, 2013

Produk: GLA COMPLEX

JULAI 2013: Bulan PROMO GLA Complex. 


PROMO gila-gila MURAH ini merisaukan saya! Takut GLA kehabisan stok!! huhu. Selain ESP, GLA Complex juga menjadi kegilaan ramai sejak akhir-akhir ni. Paling terkenal dikalangan wanita-wanita yg inginkan zuriat, yang mengalami period pain, cyst. Tak kurang juga yang ingin kulit muka cerah & licin berseri tanpa jerawat!

TAPI!!.. Tahukah anda GLA Complex boleh beri lebih dari itu???

INFO TENTANG GLA COMPLEX

GLA dalah gamma-linolenik acid, yang mana terdapat dalam bunga borage, evening primrose (EPO) dan bunga safflower. GLA mempunyai pelbagai kebaikan dalam kehidupan kita. Tubuh kita sebenarnya boleh menghasilkan GLA sendiri daripada linolenik asid yang kita amik (jika ada).
Antara faedah2 GLA terhadap tubuh kita:-

IMUNITI TUBUH

Jangkitan kuman menyebabkan tubuh tidak dapat menukar linolenik acid kepada GLA. Kekurangan GLA sebenarnya menyebabkan sistem imuniti terganggu.

MASALAH KOLESTEROL

Pengambilan GLA (bersama EPA) terbukti mempengaruhi profil lipid yang mana menurunkan kadar kolesterol. GLA dan EPA ditukarkan kepada PGE-1 (prostaglandin) yang mana kadar kolesterol tak dapat dikawal dalam sel yang tidak dapat menjalankan sintesis terhadap PGE-1 ni. Mengambil GLA setiap hari selama 3 bulan memulihkan pengekalan PGE-1 dalam tubuh sekaligus mengawal kolesterol.

ARTRITIS

Berdasarkan kajian yang dijalankan oleh University of Massachussetts terhadap pesakit2 artritis, GLA dari minyak borage didapati membantu mengawal bengkak sendi dan kesakitan yang dialami oleh pesakit artritis.

PMS

Masalah PMS didapati dapat diatasi dengan pengambilan GLA yang konsisten. Masalah PMS berpunca dari penurunan kadar asid lemak dalam tubuh wanita ketidak kedatangan haid. Kekurangan asid lemak ini menjadikan simptom PMS yang jelas.

DIABETES

Kajian terhadap 111 pesakit diabetes mendapati GLA membantu mengurangkan simptom kerosakan saraf terhadap pesakit diabetes. Dalam kajian lain, GLA didapati menghalang kemerosotan saraf dari berlaku. Pesakit diabetes dikaitkan dengan masalah kekurangan PGE-1, menjadikan mereka memerlukan GLA. PGE-1 membantu dalam penghasilan insulin untuk pesakit diabetes.

KULIT YANG SIHAT

GLA telah digunakan sejak berzaman untuk kesihatan kulit, dan juga membantu dalam masalah kuku rapuh. 9 kajian ke atas GLA mendapati ia mampu merawat ekzema. Walaupun kesannya agak lambat (6-9 bulan) namun ia penantian yang berbaloi.


GLA dari minyak borage adalah pilihan yang paling praktikal.

Hubungi saya untuk dapatkan harga SPECIAL 

Shaklee Independent Distributor (id: 956611)
baca lagi

Vitamin Natural vs Vitamin Sintetik



1. Penghasilan

-Vitamin natural dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber.Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

-Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. COntohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.


2.Keserasian dgn badan

-Vitamin natural dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

-Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.


3. Harga

Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.
Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.


4.Kesan kepada tubuh badan

Vitamin natural mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.


5. Kesan jangka panjang

Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingankerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

- Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

Pendek kata, perbandingan antara vitamin natural dengan vitamin sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut. Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tp imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.

baca lagi

Supplemen RAYA..!!

Assalamualaikum wbt

Harini dah 21 Julai 2013. Waah dah separuh perjalanan puasa kita tempuhi.
Tak lama lagi dah nak raya.. Dah siap checklist beraya anda? Disamping kejar amal ibadat di hujung Ramadhan, mesti ramai dah sibuk buat persiapan raya kan..

Baju raya.. done..!
Kasut raya.. done!
Kuih raya.. done!
Duit raya.. done!

Supplemen raya???
Haha..nak raya pun ada supplemen ka?
Ye la..dah sebulan menahan nafsu makan , tiba2 jumpa pulak ketupat rendang di pagi raya,
maunya tak pulun habis... Owh rosak DIET ku. hihihi
Dah elok selim melim bulan remadan.. Mai bulan Syawal dah kumpul lemak balik...

Ouchh... ketupat palas adalah menu wajib pagi raya saya! 
Especially yang mama buat...wowo lemak berkrim kott.. haha

Ni ha cadangan SUPPLEMAN RAYA dari saya:

1) Lecithin atau Omega

Lecithin dikenali sebagai pengelmusi lemak semulajadi.  Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, ia membantu untuk mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubun.Ini kerana lecithin boleh membantu lemak bertukar menjadi bentuk cecair (emulsify). Secara tidak lansung, ia menghalang lemak-lemak melekat pada salur-salur darah dan membuatkan salur darah ini tersumbat. Lecithin sangat bermanfaat dalam membantu fungsi kardiovaskular dalam badan. Kandungan kolina dalam lecithin berupaya memecahkan kolesterol dan bermanfaat dalam sistem neuron di dalam badan. Disebabkan fungsi lecithin sebagai pembakar lemak, ia membantu untuk menghalang tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis dan menggalakkan peredaran darah

Omega Guard mengandungi EPA, DHA dan ALA. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis dan melicinkan saluran darah. Ia sangat efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal. Selain itu ia boleh merendahkan kolestrol dan menghindar pembekuan darah dalam badan dan membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.



2. Herblax/Alfalfa

HerbLax/Alfalfa berfungsi sebagai agen detox untuk membuang segala lemak, toksin dan lendir yang melekat di dinding usus. Ia dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Ia juga dapat mengatasi masalah sembelit yang sering dihadapi bagi sesetengah orang setiap kali musim perayaan. HerbLax tidak digalakkan diambil oleh ibu yang menyusukan anak.

 


Moralnya: tak salah nak makan. Tapi jangan abaikan kesihatan diri yer..
Moh kite bako lelemak itu.. kite bako.. kite bako..!

Hubungi saya untuk tawaran menarik. Semestinya bertepatan dengan bajet anda.. Selain jadual pemakanan lengkap, anda akan dapat free konsultation juger...

FB: Syakirah Kapli 
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi
baca lagi

Saturday, July 20, 2013

RESDUNG? ALERGY? ECZEMA? ASTHMA??

RESDUNG? ALERGY? ECZEMA? ASTHMA??

Apakah vitamin yang sesuai?

Vitamin yang disyorkan ialah Vitamin C, B-Complex dan Alfalfa.

Mengapa?

Vitamin C – Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi seseorang.

B-Complex – Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon.

Alfalfa – Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.


FB: Syakirah Kapli 
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi



baca lagi

Testimonial: VIVIX vs STROKE


Bagaimana Vivix Membantu..

Memperbaiki DNA. 
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Jom dapatkan Vivix sekarang


FB: Syakirah Kapli 
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi
baca lagi

Monday, July 15, 2013

Set 3M: Rahsia susu badan banyak

~RAHSIA SUSU BADAN BANYAK~



BREASTFEEDING SET PALING LENGKAP - SET 3M !

Secara keseluruhan , Set Lengkap 3M ni dapat :

✔ Memberikan tenaga berpanjangan.
✔ Memberikan kulit halus dan gebu (baik kepada bayi mahupun ibu)
✔ Memekatkan susu (mengkualitikan susu >> bayi tak lama bergayut)
✔ Memberikan kulit cantik, menghilangkan parut, mencegah jerawat.
✔ Mengetatkan ‘miss v’ ibu-ibu.
✔ Menghilangkan keputihan.
✔ Menguatkan rambut.
✔ Mencegah payudara ‘jatuh’.
✔ Meningkatkan fungsi saraf termasuk saraf otak.
✔ Mengurangkan sinus/alergi.
✔ Menguatkan sistem imun ibu dan juga bayi. (tidak mudah demam, batuk dan selsema, walaupun semasa musim tersebut)

Manfaat setiap Vitamin dalam Set Lengkap 3M :

1. ALFALFA :

Mengandungi "galactogogue" yang membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU
supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim
membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan
Mengelakkan baby dari kembung perut

2. KALSIUM/OSTEOMATRIX :

Penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia
Mengelakkan risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Mengelakkan kuantiti susu berkurang secara mendadak ketika haid

3. ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN) :

Membekalkan tenaga secara konsisten
Mencantikkan dan mencerahkan kulit yang tidak sekata
Menegangkan payudara
Menambah dan memekatkan susu badan
Menceria dan mengaktifkan kecerdasan mental dan fizikal
Untuk kesihatan menyeluruh kerana badan kita terdiri drpd Protein

4. Sustained Release Vita-C(R) 500 mg :

Sistem pelepasan terkawal propritari mengeluarkan vitamin C setara dengan sebiji setengah buah setiap jam selama lima jam
Mempertingkat penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan
Bertindak sebagai Anti-Oksida
Meningkatkan imuniti tubuh kita, ia menguatkan sel2 kita sekaligus menjadikan tubuh kita beralkali

5. B-COMPLEX :

Ada 8 jenis vitamin B yang badan kita perlukan
Menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein
Membantu dalam tumbesaran yang normal
Membantu dalam pembentukan sel darah merah
Mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang untuk mengandung sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu kehamilan
Menstabilkan emosi

6. Vita-Lea® Iron Formula

Mengandungi 12 jenis vitamin dan 7 jenis mineral
Membantu mempertingkatkan kesihatan badan dalam jangka panjang
Membantu melawan pengoksidaan yang berbahaya - membantu mencegah kerosakan sel akibat daripada pengoksidaan yang berbahaya
Menguatkan fungsi otak
Membantu proses metabolisme dengan vitamin-vitamin B yang lebih seimbang
Mempunyai Sistem Penyerapan Bioaktif untuk
memastikan peningkatan penyerapan asid folik kritikal


Hubungi saya untuk dapatkan set ini/ mana2 produk bersesuaian dengan bajet anda..

FB: Syakirah Kapli Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi
baca lagi

Saturday, July 13, 2013

Testimoni: VIVIX bantu pesakit STROKE


Bagaimana Vivix Membantu..

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan ...sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Jom dapatkan Vivix sekarang..


Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi




baca lagi

Testimoni: Atasi Gastrik dengan ESP

Assalamualaikum wbt

Dah masuk hari ke empat puasa ni. Macamana? Ok? Biasanya minggu pertama puasa memang perit sikit, sementara badan nak biasa dengan keadaan berpuasa ni. Tapi kalau anda mengalami gastrik sampai tak boleh puasa tu masalah jugak la.. So hari ni meh saya share sikit hasil pembacaan saya tentang gastrik dan salah satu cara nak atasinya...

Apa itu Gastrik

Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut.

Bagaimana Gastrik Terjadi

Secara mudah nya, perut kita ni umpama kipas, berlipat2..sepanjang 25cm dan mampu menampung hampir segelen air dan makanan. Bila perut kosong, tisu perut tadi berlipat2, dan akan mengembang bila ada makanan atau minuman masuk. Disinilah makanan dan minuman akan diproses dan disimpan sebelum dikumuh melalui usus. Ketika proses pencernaan berlaku, kelenjar pada dinding perut akan merembeskan jus gastrik, enzim dan asid perut utk bantu pencernaan..dan antara asid yang dirembes ialah asid hidroklorik. Asid ni seperti yang kita maklum bersifat menghakis dan jika tidak ada keseimbangan keasidan dalam perut, boleh sebabkan radang yang lebih teruk.

Bagaimana ESP membantu..

ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.

Kalau nak cuba boleh hubungi saya:

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi

 

baca lagi

Friday, July 12, 2013

Testimoni Collagen Powder SHAKLEE

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah dah 3 hari kita berpuasa. Moga anda semua menjalani ibadah puasa dgn sempurna.

Tak lama lagi nak RAYA.. Kurang sebulan dah.. Baju raya mesti dah tempah kan.. Semua nak tampil hebat, cantik dan anggun di hari lebaran sebagai tanda kemenangan setelah 1 bulan berpuasa.

Kalau kawan2 ada masalah kulit seperti jerawat..jeragat..pigmentasi.. Kedutan.. Pendek kata ada la yg tak berkenan di hati tu. Meh baca sini saya nak bagi cadangan skit.. Selalunya masalah2 diatas berkaitan dengan kekurangan kolagen dalam badan..

Anda boleh mencuba Serbuk Kolagen Shaklee untuk mencegah masalah kehilangan/kekurangan kolagen dalam badan. Keistimewaan serbuk kolagen ini ialah ia dihasilkan dari sisik ikan merah yang mana ia merupakan sumber kolagen yang sangat lasak. Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5,000 meter, di mana ia adalah sukar bagi ikan biasa untuk hidup di bawah keadaan laut yang bertekanan tinggi sebegitu. Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun. Selain itu, Shaklee turut menambahkan 7 ramuan yang aktif untuk meningkatkan keberkesanan kolagen dan menyokong kecantikan anda dari dalaman ke luaran. Maka, ia sebenarnya LEBIH DARIPADA HANYA KOLAGEN! 

Berikut merupakan kesan yang boleh anda perolehi dengan pengambilan serbuk kolagen Shaklee:

☆ Mengurangkan kedutan dan liang roma terbuka

☆ Mengembalikan keanjalan kulit

☆ Melembab dan mengurangkan kekeringan kulit

☆ Menyuburkan kuku dan rambut yang lebat dan bersinar

☆ Menegangkan payudara dan punggung

☆ Mencerahkan pigmentasi dan jeragat

☆ Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit

Ujian klinikal menunjukkan pengguna akan mengalami perubahan berikut setelah menggunakan Shaklee Collagen Powder selama 8 minggu berturut-turut. 
Namun, banyak pelanggan mengatakan kesannya sudah mula dilihat pada minggu ke-2 lagi:

♡ Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%

♡ Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%

♡ Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%

♡ Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%

♡ Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%

♡ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%

♡ Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%

♡ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%

♡ Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Banyak betul kelebihan Collagen Powder ni. Kalau nk cuba hubungi saya utk best price..

Fb: Syakirah Kapli (id: 956611)
Shaklee Independent Disributor
Sms.whatsapp 013 3353751

baca lagi

Tuesday, July 9, 2013

TESTIMONIAL: Membantu mengatasi masalah asma

Saya jugak ada pengalaman dgn omega ni. Satu hari anak saya batuk2.. Bersin dan berhingus. Merengek2 tanda tak sedap badan.

Saya ambil sebiji omega, cucuk dan picit dalam mulut anak.

Tiba time minum susu saya masukkan 1 sudu meal shakes dalam susunya.

Anak tido..kepala berpeluh2.. Lepas bangun mandi. Alhamdulillah kembali aktif macam biasa tiada lg batuk bersin dan hingus..



Untuk keterangan lanjut dan tips-tips percuma meh hubungi saya..
Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi

baca lagi

TESTIMONIAL: ESP dan GLA untuk kulit cerah berseri

Gandingan Mantop!!

GLA COMPLEX ni bukan shj baik utk peredarahan haid dan menstabilkan hormon badan wanita ttp juga anti inflamasi dan boleh merawat muka dr dalam. Kandungan BORAGE OIL dalam GLA ni boleh melembapkan muka dan merawat jerawat terutama yg ada jerawat batu, yg ada mslh muka kering dan kasar pun saya selalu suggest ambil GLA COMPLEX ni sbb diri sendiri dah rasa sbb dulu kulit mukaku mmg thp gaban kering. GLA COMPLEX ni pada asalnya pun bukan produk kurus tp kandungan omega 6 tu akan membantu kita membakar lemak dan menghadkan selera makan kita, mgkn ada yg menten bila makan ni dan mgkn ada yg alami sedikit penurunan bila mkn GLA ni, yg best ambil GLA ni sblm tidur supaya lemak2 dibakar. Plus GLA COMPLEX ni boleh turunkan kolestrol dan kencing manis.

ESP ni adalah protein dan makanan asas sel2 dalam badan kita adalah protein, bila ada makanan2 mcm ni jd sel2 baru lebih senang utk terbentuk dan akan singkirkan sel2 yg dah lama dan mati. Orang yg ada parut2 hitam samada di muka dan kaki ni biasanya sbb sel2 hitam tu xboleh nak singkirkan. ESP ni juga penting utk permulaan kita mkn apa jua supplemen sbbnya ia akan menyihatkan sel2 dalaman kita jd khasiat2 dan nutrien lebih mudah diserap dalam badan. Cuba kita bayangkan antara span yg dah lama ngn span yg baru yg mana lebih mudah nak serap air, sudah tentu yg baru kan samala mcm sel2 dalam badan kita

ESP ni pun boleh kurangkan selera makan kita sbb bila ambil ni kita akan berasa kenyang sbb GInya pendek (glukosa indeks) maknanya pelepasa glukosanya perlahan sbb tu kita akan rasa bertenaga dan kenyang dgn lebih lama.




Untuk keterangan lanjut dan tips-tips percuma meh hubungi saya..

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi
baca lagi

PRODUK: ESP Pelengkap suplemen anda...

Moh kite tengok apa gabungan2 mantop untuk ESP nih..

★ ESP + Vita-E Complex: kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap

★ ESP + OmegaGuard: kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang

★ ESP + Vita-Lea Iron Formula: kesihatan optimum

★ ESP + Lecithin: mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus

★ ESP + Alfalfa Complex: payudara anjal/milk booster

★ ESP + GLA Complex: ikhtiar untuk hamil

★ ESP + OsteMatrix: sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu

★ ESP + Zinc Complex: sembuhkan luka bersalin @ pembedahan

★ ESP + Performance Drink: kekal bertenaga ketika berpuasa







Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor : 956611
sms/whatsapp: 013-3353751
FB Page: Jom Sihat & Cantik Semulajadi
baca lagi
 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard