Tip Magnet Rezeki: February 2014

Tuesday, February 25, 2014

Vitamin C bahaya??

Ada yang beli vitamin C setelah terpikat dgn testimoni kulit cantik kan???

Anda sedang dalam risiko mendapat Katarak, Penyakit ginjal dan KEMATIAN!!

....KALAU tersalah pilih..

Sebelum beli, pastikan vitamin tersebut:
Halal
Ada kelulusan KKM
Dari bahan2 semulajadi

P/s: Saya tetap pilih Shaklee. Ada ciri2 di atas.. Siap dgn research dan ujian2 klinikal lagi.. Harga pon berpatutan sgt! Rmxx untuk 6 bulan tu..

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Monday, February 24, 2014

Kanak-kanak obes - comel ke?

Tengok budak debab macam comel jer kan.
TAPI.. Tahukah anda, beliau sedang MERANA??

Hehe.. Dah la susah nak main ngan rakan2. Semput tu nak berkejar-kejaran kat padang sekolah. Sian dier.. Mesti teringin nak main mcm budak2 lain. Kalau saya yg jd budak debab tu mesti stress x dpt main.. Hihihi..

P/s: Teringat pepatah arab.. Otak Cerdas Dari Badan Yg Sihat..

Masih belum terlambat sbenarnya..

• JAGA PEMAKANAN..elakkan junk food.. Fast food..
• Kurangkan indoor games.. Paksa exercise kt luar.. Hihi.. Kejam x..
• Kalau perlu supplemen, amik OMEGA GUARD utk BAKAR LEMAK degil dan perkembangan MINDA yg SIHAT!

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Sunday, February 23, 2014

BR1M untuk pelaburan - pilihan bijak

Ramai dapat BR1M arini?

Ada tak yg nak melabur rm75 untuk bisnes..
Rm75 jerr??? Bior betik??

Hehe.. Saya dlu laburkan rm75..
Bulan pertama, bonus rm76.. Dah balik modai la kan..

Bulan2 seterusnya..alhamdulillah makin bertambah. Buat part time je pun.. Belajar bisnes pon online, sambil2 duk scroll2 baca status fb orang.. Haha.. Boleh gitu?

Apapun.. Shaklee mmg best..!!
Produk bagus.. Sistem adil.. Group biz yg hebat. Alhamdulillah..

Kalau dah decide utk laburkan rm75 utk bantu diri sendiri, keluarga dan masyarakat tu meh pm saya k.. :)

Fb: Syakirah Kapli
013 3353751 sms.whatsapp

baca lagi

Set Kurus Shaklee la pulakkk...

"Dah amik macam2 produk, tak jugak turun berat badan, makin naik adalah.."

"Baru stop produk kurus xyz, badan naik bgai di pam2"

" Set kurus xyz tu ok, tapi tak mampu la nak terus amik..mahaii"

Perbualan yg sering sy dengar ttg produk kurus..

Saya sarankan anda yg ada masalah di atas cuba set kurus shaklee pulak. Harga tak mahal mana, insyaAllah berkesan, tak perlu berlapar, kurus secara sihat dan semulajadi gitu..

Moh kite..

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Vivix dan Kanser

+ Vivix Untuk Pesakit Kanser +

Bagaimana VIVIX boleh membantu?
Kandungan utama dalam VIVIX adalah RESVERATROL yang merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut daripada penyakit. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh bertindak sebagai antioksidan terhebat dan anti inflammatory.

Banyak kajian yg dijalankan membuktikan resveratrol mampu dlm mencegah kanser.

Nak dapatkan vivix dgn harga istimewa boleh hubungi saya.
P/s: Free postage!!

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Saturday, February 22, 2014

SR Vita C Shaklee - Apa Kelebihannya???

Assalamualaikum wbt

Harini cerita tentang vitamin C pulak.
Tahukah anda vitamin c adalah vitamin utama yang diperlukan tubuh badan kita?
TAPI... tak seperti haiwan, manusia tidak dapat menghasilkan vitamin c dengan sendiri. Sebab tu la kita perlukan vitamin c sebagai makanan tambahan kita.

Dalam banyak2 vitamin c yg dijual diluar sana, saya amat sarankan Vitamin C Shaklee sebagai salah satu supplemen harian anda!!

Kenapa MESTI Vitamin C Shaklee????

Vitamin C Shaklee BUKAN vitamin sintetik

Semua suplemen jenama Shaklee adalah berasaskan bahan semulajadi. Tahukah anda bahawa Vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro-oksidan dalam masa yang sama? Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama ia juga menghasilkan radikal bebas.

Vitamin C Shaklee bersifat 'Sustained Release'

Bagi setiap biji Vitamin C Shaklee (500mg) yang anda ambil, anda akan mendapat manfaatnya secara berterusan selama 5 jam. Ini adalah kerana, Vitamin C nya dilepaskan secara berkala iaitu sebanyak 100mg bagi setiap 1 jam. Bermakna anda akan mendapat manfaatnya selama 5 jam tanpa henti.

1 tablet Vitamin C Shaklee (500mg) bersamaan dengan 7 setengah biji oren!

Secara logiknya manusia tidak akan mampu untuk makan 7 setengah biji buah oren setiap hari seumur hidup tapi dengan mengamalkan sebiji vitamin C Shaklee setiap hari, anda kini mampu ;-)

Vitamin C Shaklee mempunyai bioflavonoids

Vitamin C sintetik tidak mempunyai bioflavonoids. Ianya cuma semata-mata asid askorbik sahaja. Bermakna ia tidak mampu bertindak seperti vitamin C yang sebenar. Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi. Dan ya, Vitamin C Shaklee ada bioflavonoids ;-)

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

Semua bahan dalam Vitamin C Shaklee adalah semulajadi

Nak dapatkan Vitamin C yg TERBAIK ni??

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Set HAMIL - BERPANTANG - MENYUSU.. Pakej Jimat Cermat

Anda sedang hamil, berpantang atau menyusu??

Jom dapatkan SET HAMIL-BERPANTANG-MENYUSU SHAKLEE..
Sangat MENJIMATKAN!
Dapatkan 1 set dan anda boleh mengambilnya ketika hamil, berpantang hingga menyusukan baby..
Tahan sehingga 4-6 bulan lagi.. Jom tengok apa yang terkandung dlm set ni serta fungsi2nya..

1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Vitamin-C
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

3) B-Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

4) Zinc Complex (Selepas bersalin)
Membantu penyembuhan luka bersalin dengan  lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.

5) Alfafa Complex (Selepas bersalin dan menyusu - as MILK BOOSTER)
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Nak best lagi tambah la ESP!!
HOT PRODUCT yg sedap dan berkhasiat gitu. ESP akan membantu dlm penyerapan vitamin2 lain. Juga sangat membantu dalam penyusuan susu ibu..

6) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

Nak set ini dengan:

HARGA SUPER SPECIAL??
FREE CONSULTATION!
JADUAL PEMAKANAN LENGKAP!

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Friday, February 21, 2014

Shaklee - MLM yang patuh syariah

Assalamulaikummm.. Salam jumaat..

Ramai yg memandang serong dgn bisnes MLM termasuk la saya sendiri suatu ketika dulu. Tapi lepas kenal shaklee persepi mula berubah, malah mula jatuh chenta gitu. Hihi..

Tak semua MLM tu buruk ye.. Asalkan MLM tersebut mematuhi sistem syariah, insyaAllah takkan ada pihak yg tertindas..

Saya petik keterangan2 mngenai kriteria MLM yg mematuhi syariah dan perbandingan dgn bisnes Shaklee dari blog
http://marlisahalim.blogspot.com/2014/01/adakah-shaklee-patuh-syariah.html?m=1
..........

Jom kita semak kriteria MLM yg mematuhi Syariah yg dihuraikan oleh Ustaz Zaharuddin:

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya

# Shaklee adalah syarikat yg menghasilkan makanan tambahan (supplement)..produk Shaklee dh dibangunkan sejak tahun 1956, tahun ni dh masuk 58 tahun dlm pasaran..Produk2 pula dijamin mutu & kualitinya kerana ianya berasaskan penyelidikan (clinical testing  & research).

2. Produknya bukan emas dan perak

# Tiada penjualan emas/perak dlm Shaklee

3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.

# Dalam Shaklee, walaupon upline mempunyai 100 org anak sekalipon, jika sales peribadi upline 0, upline takkan dpt apa apa pon

4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jualnya. Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game).

# Tiada apa komisen atau bonus yang diberikan sekiranya ahli yang ditaja tidak membuat pembelian. Dia hanya bergelar ahli / downline kita sahaja, tanpa apa-apa hasil yang didapati selagi tiada belian dibuat. Dalam Shaklee, kalau anda register new member, xde imbuhan yg diberi, tidak seperti sesetengah MLM.

5. Tidak diwajibkan bagi si ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya. Ini kerana dibimbangi ia mirip paksaan belian. Namun jika syarikat meletakkan syarat JUALAN MINIMA untuk memperolehi komisyen kumpulan dan sebagainya,  ia mungkin dibenarkan dengan syarat ia dibuat atas asas ju'alah.

# Ini mmg dh dijelaskan dgn terperinci dlm buku manual kami.

6. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?

# Dalam Shaklee, leadership bonus hanya layak sehingga ke level 6, tidak lebih dari itu. Coaching, motivasi, pengisian atau apa-apa bentuk bimbingan bagi kumpulan kami adalah 24/7 melalui FB group. Mudah & praktikal.

7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya.Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.

# Dalam Shaklee, siapa yg buat banyak, dia akan dpt lebih banyak. Downline boleh potong upline bila bila masa sahaja. Menjadi upline TIDAK menjamin seseorang itu sentiasa kaya, sentiasa untung

8. Mempersembahkan system komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.

# Buku manual pemasaran & etika perniagaan dibekalkan bersama starter kit. Setiap yang tertakluk adalah tetap. Jika terdapat tawaran baru yang ditawarkan untuk tempoh tertentu (6 bulan contohnya), pamplet dan surat pekeliling akan dikeluarkan & majlis penjelasan mengenai insentif berkenaan akan diadakan oleh pihak Shaklee.

9. Menstruktur plan pemasaran di anatara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkongsian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi.

# Nisbah perkongsian & keuntungan memang dijelaskan secara detail & terang dlm manual bisnes kami

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor
013 3353751 sms.whatsapp

baca lagi

Rawat Batuk & Selesema Anak Secara Semulajadi

Rawat batuk dan selesema anak anda secara semulajadi. Kalau tak serius sgt cuba elakkan ubat-ubatan..

................................
Rawatan/Ubat Semulajadi untuk Selsema (Natural Treatment/Remedy for Flu)

1) Minyak bawang putih (Garlic Oil)

Minyak bawang putih ini boleh digunakan sama ada untuk disapu pada dada ataupun tapak kaki anak jika anak anda mengalami batuk/ selsema .

Caranya:
- Bakar bawang putih diatas api tanpa membuang kulit bawang tersebut.
- Setelah itu lenyekkan bawang tersebut di dalam pinggan yang berisi minyak. Anda boleh gunakan sama ada minyak zaitun/ minyak masak.
- Kemudian sapukan pada tapak kaki/dada anak anda.

2) Kaedah Stokin Bawang Putih (Garlic Socks)

Caranya:

- Pakaikan anak stokin berlubang besar sedikit seperti jenis berkait atau yg berlubang- lubang, kemudian ambil sehelai lagi stokin masukkan bawang putih yg telah ditumbuk (tidak perlu lumat )

- Untuk bayi ambil separuh bawang putih dahulu ditakuti kaki anak terlalu kepanasan (tujuan guna 2 stokin berlapis adalah bagi mengelakkan tapak kaki bayi kemerahan sbb kepanasan bawang putih).

- Untuk anak yg lebih dewasa, boleh guna sehelai stokin sahaja atau lekatkan sahaja bawang putih di tumit menggunakan handsaplast. Biar anak tidur semalaman begitu. Selalunya, nafas anak juga akan berbau bawang putih apabila bangun tidur.

Tujuannya supaya bawang putih itu menyerap dalam kulit sebagai antivirus .

Garlic enters your system and heads straight for the lungs.Garlic is amazing for the lungs. This is a great way to fight bacterial infections. It also enhances your immune system and fights viruses at the same time

(Bawang putih sangat bagus bagi tujuan merawat selsema batuk)

Kredit: http://jomhealthywithme.blogspot.com/2013/10/natural-remedies-vs-ubat-ubatan.html

Kredit : FB Health Legacy

P/S:

Untuk pencegahan awal boleh amalkan vitamin yg sesuai utk kanak2 seperti Meal Shakes, Chewable Vita C & Omega Guard..

Sesuai utk kesihatan fizikal dan mental anak2..

Syakirah Kapli
Ur Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Thursday, February 20, 2014

Set Slimming Ibu Menyusu

Dalam dilema!!
Nak amik ubat kurus..tapi masih MENYUSU??

JANGAN RISAU..!!
Shaklee ada set slimming yg sesuai utk ibu menyusu. Bukan je dpt turunkan berat badan, susu pun makin meriah. InsyaAllah..

ESP + ALFALFA + LECITHIN

Jawapan kpd dilema anda. Hehe

Syakirah Kapli
Ur Shaklee Independent Distributor
013 3353751 sms.whatsapp

baca lagi

Sunday, February 16, 2014

Testimoni: Set Kecantikan Kulit Shaklee

Kulit licin!!
Glowing lagi..
Jeragat pun makin pudar!!

Best la cmni. Tak perlu lagi make up tebal2 utk tutup jeragat tu.. Hihihi

Dapatkan SET KULIT Shaklee!!
Dan dapatkan kecantikan dari dalam..
Yang penting.. SIHAT & CANTIK SEMULAJADI..

Syakirah Kapli
Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Tesimoni Set Berpantang Shaklee

"Lepas ni nak set menyusu pulak.."

Hihi..bestnya dapat feedback positif dari kawan yg amik set pantang shaklee..

Customer tersayang, jangan segan2 nk share pengalaman amik shaklee yer. Saya happy mendengarnya dan sentiasa doakan customer2 saya dpt kesihatan yg baik.. (^_^)

Syakirah Kapli
Ur Shaklee Independent Distributor
013 3353751

baca lagi

Saturday, February 15, 2014

Caratomax untuk mata & kanser

Hari ini kita baca tentang Vitamin untuk mata dan mencegah kanser ye.. JOm baca

Perlindungan Sel-Sel dari Dalam

*Setiap hari, sel-sel di dalam badan anda diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan DNA. Apakah yang boleh membantu? Jawapannya ialah Anti oksida. Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.
Perlindungan Menyeluruh dan Berkesan
Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi.

*CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat

# Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
# Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.
# Menguatkan sistem imun*
# Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
# Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan..

° Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
° Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
° Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
°Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi

Syakirah Kapli (id:956611)
Shaklee Independent Distributor
013 3353751 sms.whatsapp
Sumber: mamafaiz.com

baca lagi

Meal shakes baik untuk kulit

Patutla si cerdik saya tu makin gebu je kulitnya. Hehe..

MRA dh amalkan mealshake sejak beberapa bulan lepas. Alhamdulillah dia jarang sangat demam. Kalau demam pun cepat jer baik.

Nak jugak mealshake sebagai pelengkap diet harian si manja anda?

Sangat baik juga untuk anak2 yg ada ekzema..

Contact me for the best price!

Syakirah Kapli
013 3353751

baca lagi

Tuesday, February 4, 2014

Omega Guard Bantu Anak Cepat Membaca

Kenapa Omega Guard boleh membantu kanak-kanak untuk mudah belajar?

Majoriti daripada otak adalah terdiri daripada lemak "baik" lemak yang dikenali sebagai asid lemak, dan majoriti ini asd lemak yang "baik" adalah Omega-3. Kajian telah menunjukkan bahawa diet yang kaya dengan Omega-3 boleh menyebabkan keupayaan pembelajaran meningkat, kemahiran menyelesaikan masalah, tumpuan, ingatan, dan komunikasi antara sel-sel. Omega-3 juga telah terbukti untuk membantu menggalakkan perasaan positif dan keseimbangan emosi, dan boleh membantu orang ramai mengekalkan keupayaan mental yang sihat seiring dengan peningkatan usia.

Disebabkan DHA mempengaruhi otak untuk terus berkembang, ia kini termasuk pemakanan yang diperlukan untuk kanak-kanak. Bukan sahaja bayi. Bukan sahaja kanak-kanak kecil tetapi juga kanak-kanak yang hampir remaja

Pada usia 5 tahun misalnya otak kanak-kanak telah berkembang dan maju pada kadar tidak seperti mana-mana masa lain dalam kitaran hayat manusia. Sel-sel di dalam otak, retina, jantung dan bahagian-bahagian lain dalam sistem saraf masih berkembang, jadi pengambilan DHA harian yang mencukupi adalah penting.





Bagaimana Omega Guard boleh membantu kanak-kanak untuk mudah belajar?

Dalam otak terdapat satu sel yang dinamakan neuron. Neuron adalah sel-sel yang menghantar mesej di seluruh otak dan ke bahagian badan yang lain. Membran ( atau dinding ) di sekitar neuron ini terdiri daripada lemak " baik". Bagi membolehkan neuron untuk berkomunikasi dengan betul, membran ini perlu fleksibel untuk membolehkan molekul penting untuk melaluinya. Beberapa faktor, termasuk umur dan diet yang tinggi kolesterol dan lemak tepu, boleh menyebabkan membran ini untuk mengeraskan dan kurang lembut. Ketegangan ini tidak membenarkan molekul yang diperlukan untuk tembus melalui neuron dengan betul dan boleh menyebabkan ketidakseimbangan mood,kesukaran dalam pembelajaran, sukar mengingati maklumat, dan penurunan lain dalam fungsi otak.

Dengan menambahkan diet kanak-kanak dengan Omega -3, ia boleh mengembalikan sifat fleksibel dan lembut membran sel terhadap neuron di dalam otak anak anda , menyebabkan peningkatan komunikasi sel dan fungsi otak.

Di samping itu, Omega- 3 memberi faedah terhadap fungsi otak dengan bertindak sebagai pembersih darah, menjadikan darah kurang melekit dan lebih cair . Ini membolehkan lebih banyak oksigen untuk sampai ke otak dan untuk memberi energy kepada otak.



Nak Cuba dengan harga SPECIAL???

sms/whatsapp 013 3353751 (syakirah)


baca lagi
 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard