Tip Magnet Rezeki: July 2014

Thursday, July 10, 2014

Performance Drink yang best

Assalamualaikum semua.. Pekabar?

Salam ramadhan semua, sekejap ja dah melepasi ⅓ ramadhan dah. Sekarang jam 2 pagi. Mata ni tak boleh lelap pulak. Ke sebab berbuka dengan performance drink tadi, bertenaga ja..hehe


Selalu saya amik performance drink (PD) time sahur je.. Tetiba berbuka tadi rasa nak minum performance drink pulak. Bancuh performance drink, letak ais sikit.. Wahh.. Sedapp.. Hasilnya alhamdulillah bertenaga sungguh.. Selalu nak terawih pun malas2 dan lambat2 ja.. Tadi, alhamdulillah dapat buat dgn lebih baik.

Tak dinafikan lagi performance drink sememangnya minuman yg mampu memberi tenaga berpanjangan dan mengurangkan penyah-hidratan dalam tubuh. Sesuai sangat kalau kita amalkan dalam bulan ramadhan ni.

Jom kita tengok siapa yang memerlukan performance drink ni..

1. Ahli sukan yang banyak menggunakan tenaga
2. Orang yang berpuasa
3. Orang yang kurang pengambilan air
4. Ibu² yang menyusukan anak
5. Orang yang selalu sakit kepala
6. Orang yang demam & memerlukan banyak air
7. Orang yang sering letih & lesu
8. Orang yang sering tidur lewat malam

Secara umumnya, orang yang perlukan banyak air perlu minum performance drink..

Apa ISTIMEWANYA performance drink berbanding minuman isotonik lain??

- PD kurang kandungan gula

- Kepekatan karbohidratnya sama dengan darah menjadikan ia mudah diserap untuk kekalkan paras gula dalam darah.

- PD membantu kurangkan penyah-hidratan kerana ia dilengkapi kandungan natrium yang membantu percepatkan penyerapan air dalam tubuh.

- PD ada kandungan potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium & chloride yang membantu mengekalkan tenaga & mengimbangi air dalam tubuh.

- Mengandungi 67% otot glikogen (sumber tenaga)



Best tak? Siapa yg suka sangat minuman2 isotonik yang tinggi kandungan gula dan bergas tu elok la beralih arah ke Performance Drink yang hebat ni. :-)

Kalau nak cuba, anda boleh hubungi saya disini:

Facebook : Syakirah Kapli
SMS/WhatsApp: 013-3353751

FREE CONSULTATION
Tips & Cara Pemakanan Suplemen Yang Betul

ATAU... 
Anda boleh buat belian terus melalui sistem..


baca lagi
 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard