Tip Magnet Rezeki: Ibu Hamil Loya Dan Muntah? Peppermint Mungkin Membantu

Sunday, November 16, 2014

Ibu Hamil Loya Dan Muntah? Peppermint Mungkin Membantu

Dua hari lepas, ada customer nak beli peppermint ginger plus. Sia tengah hamil dan mengalami loya serta muntah-muntah. Ada rakan yang suggest dia cuba peppermint ginger plus ni.

See.. Dah terkenal sangat dah peppermint ni dikalangan ibu hamil yang mengalami loya, tak perlu saya explain pun ha. Saya just bagitau cara makan je la dan mendoakan dari jauh semoga loya customer saya berkurangan.



Apa Peppermint Ginger Plus ni?

Peppermint Ginger Plus adalah salah satu dari suplemen Shaklee, ia diperbuat dari 4 jenis herba iaitu daun pudina, halia, fennal (pokok adas) dan anise (cekur manis)

Daun Pudina

+ Membantu proses penghadaman
+ Mengurangkan rasa loya
+ Mengurangkan gasteik, pedih hulu hati dan cirit birit.
+ Mengurangkan kesan sampingan kemoterapi. (Muntah, hilamg selera)
+ Merangsang pengeluaran peluh & menjadikan tubub lebih cerdas

Halia

+Merangsang penghasilan rembesan enzim salvia untuk mencerna makanan
+ Bantu mengurangkan ketidakselesaan perut
+ Mengurangkan senggugut
+ Mengurangkan rasa loya

Fennal (Pokok Adas)

+ Bantu mengurangkan sakit / kembung perut
+ Mengurangkan alergi pada saluran usus

Anise (Cekur Manis)

+ Mengurangkan senggugut
+ Mengurangkan masalah pencernaan
+ Membantu merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan

Haaa...banyak kan khasiatnya, bukan untuk ibu hamil je ni. Kalau ada rasa tak selesa pada perut, angin dalam badan pun boleh cuba.


Kalau anda nak cuba peppermint ni boleh hubungi saya k.

Fb: Syakirah Kapli
Whatsapp : 013-3353751

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard