Tip Magnet Rezeki: Jangan Jadi Tuhan Pada Anak - Part 2

Wednesday, October 14, 2015

Jangan Jadi Tuhan Pada Anak - Part 2

Rentetan post saya semalam bertajuk
Jangan Jadi Tuhan Pada Anak

Baru perasan, saya dah amalkan sebelum ni secara tak sedar.
Muhammad suka sangat mintak belikan mainan. Yang duk ada pun tak termain. Huhu.

Untuk meredakan keadaan, saya suruh dia tadah tangan dan berdoa.
Ya Allah bagi la ummi kaya, dapat beli mainan banyak-banyak..

(Lepas doa dia terus senyap, tak meminta2 lagi)

Hehe..part kaya tu macam amik kesempatan pulak. Tapi why not kan.. Doa anak kecil kan mustajab, insyaAllah.. 󾌲

Lepas tu doa tu akan berlalu begitu sahaja. Saya tak terfikir pun nak pegi beli mainan dia. Cukup la apa yang ada berlambak kat rumah tu.

Tapi kan.. Ada ja rezeki mainan dia tau.

Stok ultraman dan resaksa la..kawan ummi beli dari jepun lagi ha.

Pastu toksu dia pulak bagi satu beg besar mainan pak usu yang lama tapi masih elok dijaga rapi. Haa..puas main. Dari pintu depan sampai dapur, mainan dia saja. (mula la ummi dia jadi The Incredible Hulk satgi)

Kesimpulannya.
Nak apa? 'Order' / minta saja dengan Allah.

P/s: Anak kecil, keyakinannya luar biasa. Logik ke tak letak tepi. Yang dia tau, apa yang dia nak pasti dapat. Sebab tu depa mudah dapat apa yang diminta.

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard