Tip Magnet Rezeki: Petua Mengatasi Sembelit

Sunday, November 1, 2015

Petua Mengatasi Sembelit

Assalamualaikum. Saya nak kongsikan beberapa petua untuk mengatasi masalah sembelit yang saya dapat dari page Rahsia Hawa.

Jika anda mengalami masalah sembelit iaitu sukar buang air besar, cubalah mana-mana petua sembelit di bawah. InsyaAllah sembuh.

1. Pisang atau betik :
Makan buah pisang atau betik selalu.

2. Pisang masak :
Ambil dua biji pisang lemak manis yang cukup masak. Buang kulitnya dan kisar bersama segelas air. Amalkan minum air pisang ini dua kali sehari sehingga sembuh.

3. Akar temu lawak :
Dapatkan akar temu lawak dan segenggam biji sawi. Masukkan ke dalam periuk dengan air secukupnya. Rebus hingga mendidih. Tutup api dan biarkan sejuk pada suhu bilik. Tapis dan minum airnya pagi dan petang setiap hari sehingga sembuh.

4. Daun gelenggang :
Rebus daun gelenggang dan jadikan ulaman makan bersama nasi setiap hari.

Petua mengatasi sembelit

Kalau korang nak tau kan, ada satu produk shaklee yag sangat berkesan untuk mengatasi sembelit iaitu Ostematrix. Orang selalu sebut pil kalsium.

Ia bukan sekadar pil kalsium tau, ia lengkap dengan magnesium dan Vitamin D. Ramai yang cakap makin senang dan lawas jer nak membuang pagi-pagi lepas amalkan ostematrix.

Paling best ibu-ibu lepas bersalin la. Memang highly recommended untuk diorang. Tak perlu lagi nak rasai pengalaman ngeri sembelit selepas melahirkan anak.

Petua mengatasi sembelit

Kalau nak cuba Ostematrix ni boleh hubungi saya ya.
Whatsapp 013-3353751

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard