Tip Magnet Rezeki: Diary Of MRA: Berkhatan 14.12.2015 part 2

Thursday, December 17, 2015

Diary Of MRA: Berkhatan 14.12.2015 part 2

14.12.2015
Seawal pagi MRA dah bangun, mandi dan segak berbaju melayu dan berkopiah. Plan nak bertolak sesudah subuh tak menjadi. Hehe. Jam 7 lebih baru gerak.

Sampai di tempat berkhatan tu dah dekat jam 8. Bagai dijangka, memang ramai. Parking penuh. Mujur la ada satu tempat tu, agak strategik juga, boleh la parking time2 kecemasan camni. Hehe. Beratur panjang untuk mendaftar.

Muhammad excited.. Mamad nak sunat dulu.. Mamad nak sunat dulu. Ummi pun letak la nama dia dulu diikuti sepupu-sepupunya. Giliran 131, 132, 133.


Budak yang sentiasa bersemangat dan penuh keterujaan. Hehe. Dia agak menjadi perhatian ramai sebab kelihatannya dia la paling kecik dikalangan bebudak yang bersunat tu.


Lepas acara pembukaan termasuk ucapan YB semua, bebudak ni kena bersiap-siap nak mandi air bomba. Nibpart paling best kot. Rupanya ada hikmah juga sampai lambat. Orang yang sampai awal tak berpeluang mandi air bomba mungkin sebab nak kejar masa, doktor dah siap menunggu.



Masa mandi ni kelihatan abang-abang duk pegang Muhammad, takut jatuh ke apa kot. Hehe.


Atas ni gambar-gambar sebelum dan selepas mandi. Jelas dalam gambar diorang ni antara peserta paling kecik. 4, 5 dan 7 tahun. Ada juga akak yang tegur & tanya Muhammad berapa tahun. Terkejut dia bila bagitau Muhammad 4 tahun. Siap request nak amik gambar lagi. Hehe



Lepas mandi tukar baju dan pakai kain pelikat. Tunggu giliran ja nak dipanggil bersunat. Perut ummi bergelora lagi. Takut oo.. Depa pulak rileks ja. Boleh main-main lagi.

Sampai giliran dipanggil ke ruang menunggu, mula kedengaran jeritan2 yang dahsyat. Muhammad dah nampak lain macam dah. Huhu.. Dah sampai giliran tu, dia melangkah longlai masuk bilik bersunat tu. Macam pasrah ja. Tapi tak menangis pun walaupun bilik tu riuh rendah dengan tangisan dan jeritan.

Masa proses bersunat ummi terus cakap-cakap ngan Muhammad. Bagi semangat! Sambil angkat kain pelikat dia tutup muka dari dia tengok proses tu berlangsung.

Syukur, dia langsung tak menangis, ada setitik ja air mata kat hujung mata tu. Haha. You are my hero!! Proud of you son!

Alhamdulillah. Selesai satu bab.


No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard