Tip Magnet Rezeki: February 2016

Saturday, February 20, 2016

Sembuh Dari Denggi Dengan Pantas

KISAH BAGAIMANA PN. KHEYR RECOVER DENGGI DENGAN PANTAS.
.

Tak tahu apa yang tak kena, badan terasa longlai. Nak berjalan pun tak berdaya. Bila berdiri rasa macam ada helikopter di atas kepala. Berpusing-pusing.

Arghh kenapa ni. Pulang ke kampung hajatnya nak bergumbira. Tapi terlantar lesu di rumah sahaja. Cuba lawan rasa letih. Gagahkan diri meneroka sekeliling kampung.

Yelah sekali sekala balik haruslah mahu bertemu teman sepermainan. Aku cuba bawa motor keliling kampung bersama si kecil. Tapi tak mampu diteruskan.

Ajak Umar balik. Muka kelat mencuka, kata nak bawa jalan. Tapi baru suku jalan dah diajak pulang.

Tiba di rumah, semerbak bau rendang menembusi hidung. Tapi selera ku hilang entah ke mana. Padahal akulah hantu rendang.

Jamah seround tak mahu bonda terasa hati. Tapi tekak payah mahu menerima. "Ishh apa kena dengan aku ni? Mengandung ke?" Terdetik dalam hati.

Tapi mana mungkin. Kan tengah period. Hahahaha. Gagahkan diri melangkah ke klinik. Doktor dengan muka serius beritahu

" Saya rasa awak kena denggi ni"

Dalam hati, biar betul doktor ni. Tak amik darah tak apa. Main tembak je. Tapi dalam hati dah mula tak keruan.

Teringat kan Nutriferon dan Performance Drink yang kononnya boleh naik kan platlet darah. Apa lagi, hati meronta-ronta tak sabar menunggu branch buka esok hari.

Orang kata PD dan Nutriferon boleh naikan platlet darah. Kalau denggi platlet mesti turun kan. Dengan rakusnya keesokan hari saya menyambar dua "barang baik" ni.

Suami bawa pulang ke Shah Alam. Arghh kepala semakin berat. Dunia semakin kelam, kaki dah macam jelly tak mampu berdiri lagi.

Dummmmm!!

Aku jatuh pengsan tak sedar kan diri. Sedar-sedar di atas katil bercadar putih. Arghh kain kapan ke ini? Aku kaget!

Nampak beberapa tubuh berjubah putih? Siapa tu? Ehhh aku di hospital lah. Jantung terus berdegup kencang. Pelbagai soalan menerpa di minda.

Doktor cuba menenangkan. Dia maklumkan aku diserang denggi. Platlet aku jatuh teruk.

"Alhamdulillah mujur awak ada "Nutriferon", dengan pengambilan konsisten secara tidak langsung telah mengalakan Interferon dalam badan awak dan daya melawan penyakit".

Eh dalam hati, Doktor ni ahli Shaklee ke? Cakap dah sama macam SID. Hahahaha. Rupanya Doktor mengkaji dan mencari apa lah kotak yang ada di sebelah aku ni.

Alhamdulillah, Doktor menyokong pengambilan supplement ni. Dia sendiri teruja dengan penemuaan para saintis yang mengkaji sehingga 40 tahun lamanya.

Ikutkan keadaan aku agak kritikal sebenarnya. Tapi dengan izin Allah Nutriferon menjadi asbab aku boleh recover dengan cepat.



Tapi pesan Dr M,

"Air kena minum banyak-banyak ye Puan Kheyr" pesanan yang tak akan aku lupakan.

Seronok kan dapat bertemu Doktor yang suka mengkaji dan mencari ilmu. Benda yang berikan manfaat haruslah dikongsikan.

Ok nak call Dr M bagi tahu bulan ni promosi NUTRIFERON luar biasa.
.
Kalau anda nak simpan stok nutriferon inilah masanya.

Whatsapp SEKARANG. 019-4917769



#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
baca lagi

Thursday, February 18, 2016

Omega & Mealshakes untuk sembelit

"Dear, OMEGA n MEALSHAKE yang I bagi kat Mikael tu boleh bantu masalah sembelit sekali ke?

Coz I perasan sejak I bg dia 4 5 hari ni dia dah x meneran merah2 mata lagi dah. Kalau x sampai berair bijik mata dia nak melepaskan hajat tu. Suka laa I camni.

Poo poo dia pun molek je rupanya.. hahahahaa, thanks tau dear, nanti I nak order set untuk sakit lutut my mom pulak ya."

Seorang lagi consumer yang merasa sendiri makanan tambahan yang diambil untuk kesihatan si manja.

Tak kenal maka tak cinta kan.

Whatsapp 019.491.7769
untuk dapatkan Omega & Mealshake untuk si manja anda.


baca lagi

Wednesday, February 17, 2016

Kenapa Sayuran Perlu Jadi Menu Wajib Anda Sekeluarga

TAHUKAH ANDA sayur-sayuran bukan saja beri kesan untuk kesihatan, cantikkan kulit, mengawal berat badan malah sangat membantu melindungi otak.

Seorang ahli kesihatan David Perlmutter (MD) menulis di dalam “The Better Brain Book” menyatakan bahawa bahagian tubuh yang paling sensitif terhadap serangan radikal bebas adalah otak.

Sayuran hijau pekat dan berwarna terang ternyata dapat membantu membendung serangan ini.

Bayam mengandungi vitamin B9 yang meningkatkan memori untuk kecerdasan otak. Vitamin C dan E nya pula meningkatkan sistem kognitif. Warna hijau pekat pada brokoli menunjukkan kandungan vitamin K yang tinggi berperanan meningkatkan fungsi kognitif dan kuasa otak.

Biji labu mempunyai khasiat zink yang bertindak menambah memori dan kemahiran berfikir. Warna terang pada buah labu dan lobak merah pula menunjukkan sayuran ini kaya dengan nutrisi dan antioksida untuk membantu sel otak menjadi sihat dan kuat.

Ini salah satu lagi sunnah yang boleh dilakukan kita iaitu sayur labu yang menjadi kegemaran Rasulullah saw juga boleh ditambah di dalam diet harian kita.

Selain itu, lobak merah mengandungi komponen luteolin yang tinggi untuk mengelakkan proses penuaan pada otak. Komponen ini juga membantu masalah kehilangan memori dan keradangan pada otak seperti kajian yang dikeluarkan di dalam Journal Nutrition pada tahun 2010.

Sumber lain bahan ini boleh juga ditemui di dalam minyak zaitun dan sayur seledri (celery).

Oleh itu pastikan sayuran salah satu menu wajib diet anda.

Kalau susah sangat nak makan sayur, meh hubungi saya untuk saya bantu anda dapat khasiat sehebat sayur-sayuran yang ada.


baca lagi

Tuesday, February 16, 2016

Hakikat Rezeki Yang Perlu Kita Tahu

HAKIKAT REZEKI.

Aku melihat hidup orang lain begitu nikmat,
Rupanya dia menutup kekurangannya tanpa perlu berkeluh kesah.

Aku melihat hidup teman-temanku tak ada duka dan kepedihan,
Rupanya dia pandai menutup dukanya dengan bersyukur dan redha.

Aku melihat hidup saudaraku tenang tanpa ujian,
Rupanya dia begitu menikmati badai hujan dlm kehidupannya.

Aku melihat hidup sahabatku begitu sempurna,
Rupanya dia berbahagia dengan apa yang dia ada.

Aku melihat hidup jiran tetanggaku sangat beruntung,
Ternyata dia selalu tunduk pada Allah untuk bergantung.

Setiap hari aku belajar memahami dan mengamati setiap hidup orang yang aku temui..
Ternyata aku yang kurang mensyukuri nikmat Allah..
Bahawa di satu sudut dunia lain masih ada yang belum beruntung memiliki apa yang aku ada saat ini.

Dan satu hal yang aku ketahui, bahawa Allah tak pernah mengurangkan ketetapan-Nya.
Hanya akulah yang masih saja mengkufuri nikmat suratan takdir Ilahi.

Maka aku merasa tidak perlu iri hati dengan rezeki orang lain.

Mungkin aku tak tahu dimana rezekiku. Tapi rezekiku tahu dimana diriku berada.

Dari lautan biru, bumi dan gunung, Allah telah memerintahkannya menuju kepadaku.

Allah menjamin rezekiku, sejak aku dalam kandungan ibuku lagi.

Amatlah keliru bila bertawakkal rezeki dimaknai dari hasil bekerja.
Kerana bekerja adalah ibadah, sedang rezeki itu urusan-Nya..

Melalaikan kebenaran dan gelisah dengan apa yang dijamin-Nya, adalah kekeliruan berganda..

Manusia membanting tulang, demi angka simpanan gaji, yang mungkin esok akan ditinggal mati.

Mereka lupa bahawa hakikat rezeki bukan apa yang tertulis dalam angka, tapi apa yang telah dinikmatinya.

Rezeki tak selalu terletak pada pekerjaan kita, Allah menaruh sekehendak-Nya.

Siti Hajar berulang alik dari Safa ke Marwah, tapi air Zam-zam muncul dari kaki anaknya, Ismail.

Ikhtiar itu perbuatan. Rezeki itu kejutan.
Dan yang tidak boleh dilupakan, setiap hakikat rezeki akan ditanya kelak, "Dari mana dan digunakan untuk apa"

Kerana rezeki hanyalah "hak pakai", bukan "hak milik"...

Halalnya dihisab dan haramnya diazab.
Maka, aku tidak boleh merasa iri pada rezeki orang lain.

Bila aku iri pada rezeki orang, sudah seharusnya juga iri pada takdir kematiannya.

~KopiPasta
Kredit kepada penulis asal.

Http://bit.ly/TipsRezeki
baca lagi

Monday, February 15, 2016

Kisah Doktor Gigi Prihatin

Makanan Kucing.

Beberapa minggu lepas, saya pergi klinik gigi. Klinik tu kat tingkat atas, kena naik tangga.

Saya tengok kat tangga tu ada kotak kecil & ada makanan kucing dalam tu.
Siap ada lagi makanan kucing dalam plastik diikat dekat tangga.

Dalam hati rasa kagum. Bagus doktor gigi ni. Prihatin dengan kucing-kucing tidak bertuan yang bersiar-siar di kaki lima. Kalau lapar, boleh singgah makan situ ja.. Nyum nyum 😼😼
.
Saya teringat satu ayat yang lebih kurang macam ni.

Kalau nak rasa betul-betul IKHLAS tu macam mana, amalkan MEMBERI pada binatang. Binatang tak pandai ucap terima kasih.

Lepas makan menonong je dia berlalu pergi. 😁😁

Saya teringat, ada lagi sorang rakan prihatin jugak. Beliau kalau pergi kemana-mana akan bawa makanan kucing. In case terjumpa kucing atau ada kucing datang menggesel masa makan kat kedai, beliau beri la makanan kucing tu.

Sebab, katanya, beliau kedekut makanan dalam pinggan sendiri. Hehe. Good idea kan.

Sayangi sesama makhluk, insyaAllah rezeki melimpah ruah.
.

Formula Tarik Rezeki
Http://bit.ly/TipsRezeki
baca lagi

Thursday, February 11, 2016

Panduan Memilih Syampu Prosante Shaklee

PANDUAN MEMILIH SYAMPU PROSANTE SHAKLEE
==================================

Pelbagai maslah rambut menyerang individu yang berbeza. Maka rawatan dan penggunaan syampu juga berbeza.

Dengan Shaklee kami menawarkan dua set asas.


1️ Masalah Rambut Gugur, kurang maslah rambut, tiada maslah berkaitan kulit kepala.

πŸ‘‰ Revitalizing Shampoo
πŸ‘‰ Lightweight Shampoo
πŸ‘‰ Nourishing Scalp Treatment

2️ Masalah Rambut Gugur Dan Berkelemumur, Rambut Bercabang, Rambut Rosak, Rambut Berminyak, Kulit Kepala Gatal, Kulit Kepala Berkuping Dan Lain-Lain

πŸ‘‰ Purifying Shampoo
πŸ‘‰ Replenishing Conditioner
πŸ‘‰ Nourishing Scalp Treatment

Set 1)
Revitalizing Shampoo dan Lightweight Conditioner boleh digunakan sepanjang 4-6 kali seminggu.

Manakala Nourishing Scalp Treatment boleh guna setiap hari sepanjang minggu.

Set 2)
Purifying Shampoo boleh digunakan 1-2 kali seminggu dan Replenishing Conditioner boleh digunakan 1-6 kali seminggu mengikut jenis rambut.

Manakala Nourishing Scalp Treatment boleh guna setiap hari sepanjang minggu juga.

Untuk Long Last Finishing Spray pula boleh digunakan untuk menggayakan dan mengekalkan style rambut jadi boleh guna pada bila-bila masa diperlukan.

Jadi anda boleh pilih untuk guna Set 1 jika rambut tidak banyak masalah. Jika rambut dan kulit kepala banyak masalah, boleh pilih Set 2 ataupun boleh kedua-dua set sekali iaitu Set 1 dan Set 2.

Sebabnya untuk rambut dan kulit kepala yang agak bermasalah seperti berminyak, rambut gugur dan berkelemumur, kulit kepala berkuping, kulit kepala gatal, rambut bercabang dan rambut rosak perlu gunakan Set 2 untuk rawatan yang lebih intensif.

Tapi set ni tak boleh guna selalu. Jadi untuk hari-hari lain, boleh guna Set 1 untuk penjagaan dan mencuci rambut.

Untuk pertanyaan:
πŸ“©πŸ“©➡ 013.3353.751



#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
baca lagi

Sunday, February 7, 2016

Cinch Energy Tea Mix Kurangkan Risiko Kemalangan

NYARIS TERBABAS
================

Sebuah kisah untuk pengajaran...

Badan letih tak terkira, mata berat tak terangkat. Tapi memandangkan anak-anak perlu bersekolah esok hari. Maka digagahkan juga diri  memandu dari JB ke Shah Alam.

Aduh, teman setia ketika pemanduan tidak bersama. Mata semakin kelat. Perjalanan jauh lagi. Berhenti sebentar di stesyen minyak mencari ubat penahan mata. Sebotol Redbull dicapai dengan rakusnya.

Perjalanan diteruskan. Anak dan isteri lena dibuai mimpi. Disahut dengan bunyi dengkuran bagaikan irama dangdut. Aduhh tak boleh jadi ni. "Aku kena lelap sekejap buat ubat hilang mengantuk"

Tersadar jam menunjukan pukul 3 pagi. Perjalanan masih jauh berbaki. Enjin kereta dihidupkan dan terus memandu laju.

STREEEEETTTTTTTTTT!! Dumbbbbbb!! ABANGGGGGGGG!!

Kedengaran jeritan lunak suara si isteri memecah kesunyian.

Berderau darah seketika. Astagfirullah terlelap rupanya. Kereta hampir sahaja mencium pembahagi jalan. Jeritan isteri memecah kesunyian, syukur streng sempat dipusingkan.

Anak-anak terjatuh dari tempat pembaringan. Si Kecil menangis akibat terperanjat. Syukur tiada apa yang berlaku. Allah masih panjangkan usia kami sekeluarga.

Bermula dari detik itu. Kemana saya pergi, Cinch Tea wajib saya bawa bersama. Teman pemanduan sepanjang masa. Lagilah bila musim cuti kunjung tiba. Stok Cinch Tea wajib ada. Beri tenaga sepanjang pamanduan. Badan tak letih mata tak ngantuk.

Untuk anda yang memandu pulang ke kampung. Berhati-hati memandu. Sayangkan nyawa mereka yang tersayang.
.
.
Dapatkan Cinch Energy Tea Mix sekarang.
πŸ“©πŸ“©➡ 013.3353.751

Atau korang boleh beli terus je kat bawah ni.
Cinch Energy Tea Mix






#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
baca lagi

Saturday, February 6, 2016

PUNCA DAN CARA MELAYANI ANAK YANG MOODY

PUNCA DAN CARA MELAYANI ANAK YANG MOODY
==========================================

1. Keadaan fizikal anak
Anak yang mengantuk, kepanasan, kedinginan, kelaparan, kehausan dan tidak sihat umumnya suka merengek.

😍 Sikap Ibu bapa:
Perlu peka terhadap keadaan fizikal anak dan cari punca kenapa anak merengek dan selesaikan permasalahan itu. Umumnya dalam keadaan ini, anak akan kembali ceria jika keperluan fizikalnya sudah dilayani
.
2. Mencari perhatian
Kadang-kadang anak inginkan perhatian. Ini sering berlaku kerana ibu bapa biasanya memberikan perhatian kepada anak hanya bila dia merengek sedangkan tidak ketika anak berkelakuan baik. Akibatnya, si anak "belajar" bahwa keinginannya(perhatian) hanya akan dipenuhi sekiranya dia merengek.
.
😍 Sikap ibu bapa:
* Jangan berikan perhatian istimewa ketika anak merengek. Jangan penuhi permintaannya sehingga ia menyedari bahwa cara yang telah dilakukan itu tidak benar. Tindakan ini juga dapat mendidik anak mengendalikan dirinya.
* Ajak anak berkomunikasi dengan baik, didiklah dia bahwa cara yang dilakukannya itu adalah salah. Misal, "Kalau merengek macam ni.. ibu tak tahu dan tidak faham apa yang Nina mahu. Cuba cakap baik-baik dengan ibu, beritahu elok-elok dengan ibu apa yang Nina mahu.."
* Berilah perhatian kepada anak setiap masa, terutama ketika dia berkelakuan baik dan tidak merengek. Bentuk perhatian itu cukup dengan kata-kata seperti, "Ibu bangga Nina tidak merengek ketika mandi tadi.."
.
3. Ingin menunjukkan kekuatannya
Anak kecil memiliki kecenderungan untuk menolak atau membantah terhadap ibu bapa. Anak-anak ingin menunjukkan bahwa dirinya pun mempunyai keinginan atau pendapat. Oleh itu, ibu bapa tidak perlu risau sekiranya dalam banyak perkara anak kecil kerap menolak dan lebih menyenangi pilihannya sendiri. Bila keinginannya tidak terpenuhi, ia akan menyebabkan anak merengek. Apalagi ramai ibu bapa yang bersikap memaksakan anak mengikut kehendak mereka karena merasakan ibu bapalah yang paling berkuasa.
.
😍 Sikap Ibu bapa:
Jangan memaksa anak mengikut keinginan kita. Cubalah secara diplomasi seperti memberi pilihan kepada anak asalkan matlamat asal kita tercapai. Melalui cara ini, kita sebenarnya mendidik anak untuk membuat keputusan sehingga dapat memupuk rasa keyakinan diri pula. Contohnya, bila anak menolak untuk dimandikan, berilah pilihan, "Nina nak mandi dengan air panas atau air sejuk?" Melalui cara ini, tujuan untuk memandikan anak dapat dicapai dan anak pula boleh membuat keputusan dari dua pilihan itu sehingga tidak terasa seperti dipaksa oleh ibu bapanya Sedikit sebanyak anak merasakan bahawa dia berkuasa ke atas dirinya sendiri.
.
4. Terluka perasaannya
Biasanya ini terjadi bila anak dimarahi. Ini juga akan membuatkan anak merengek dan mungkin tanpa sedar mengucapkan kata-kata yang menyakitkan, seperti, "Nina benci pada ibu." Ungkapan itu sesungguhnya hanya untuk menunjukkan rasa sedihnya. Namun, bila mendengar ucapan itu ramai ibu bapa menjadi semakin marah.
.
😍 Sikap Ibu bapa:
Ibu bapa harus bersabar. Peluklah anak sambil menenangkannya seperti, "Ibu sayang pada Nina. Nina jangan menangis lagi ye.." Dengan pelukan dan ucapan yang menenangkan itu akan membuat anak merasa tenang dan merasa dirinya dilindungi.
.
5. Tidak mampu melakukan sesuatu
Ibu bapa tanpa sedar sering meminta dan mengharapkan anaknya melakukan sesuatu seperti orang dewasa. Ketika makan, misalnya, tanpa sedar ibu bapa meminta atau mengharapkan anak makan dengan cepat dan tidak menumpahkan makanan, padahal anak kecil belum mampu melakukannya. Ini pun boleh menyebabkan anak-anak merengek.
.
😍 Sikap Ibu bapa:
Jangan memaksa anak melakukan sesuatu yang memang belum mampu dilakukannya. Sentiasa berikan penghargaan walaupun kejayaan yang dicapai sangat kecil untuk mendorong semangatnya sekaligus membangun rasa keyakinan diri. Contoh, "Wah, Nina suka makan sayur ya...tinggal sedikit lagi tu.. cuba habiskan.." Penghargaan itu diberikan ketika anak mampu melakukan sesuatu yang positif.


.
#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
baca lagi

Thursday, February 4, 2016

Tiada Lagi Masalah Sembelit!

TIADA LAGI MASLAH UNTUK MELABUR
================================
.
SEMBELIT!!! Aduh sengsara rasa bila menyerang. Muka pun ketat nak mengayakan.
.
Sembelit adalah merupakan satu maslah pengosongan usus. Ia mengakibatkan najis keras dan sukar untuk melabur.
.
Jika dibiarkan ia boleh menyebabkan USUS TERSUMBAT!
.
Ia terjadi dari banyak sebab, antaranya gaya pemakanan, perubahan hormon, kesan sampingan dari ubat serta perubahan struktur badan manusia.
.
Kebanyakan orang yang biasa menghadapi sembelit bergantung kepada ubat sembelit yang diberi oleh doktor.
.
Sebenarnya pengambilan ubat bukan menyelesaian masalah sembelit. Sembelit harus dilihat dari puncanya, apakah yang menyebabkan sembelit berlaku. Sekiranya puncanya kerana pemakanan, maka harus menukar corak pemakanan untuk mengelakkan sembelit.
.
Supplement adalah salah satu cara untuk mengatasi masalah ini. Antanya ialah:
.
➡ Ostematrix
Mengandungi Magnesium iaitu mineral yang bersifat laksatif. Magnesium melembutkan najis sekaligus memudahkan pembuangan.
.
➡ Herb Lax
Herb Lax mengandungi herba-herba termasuk senna yang digunakan zaman berzaman sebagai bahan laksatif yang sesuai untuk detox usus. Pengambilan Herb-Lax juga digalakkan sebelum mengambil apa-apa supplement bagi memastikan usus bersih untuk penyerapan nutrien yang lebih baik.
.
➡ Alfalfa
Merupakan agen detoksifikasi. Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
.
Sekiranya anda mengalami masalah untuk melabur, jangan dibiarkan ia terus menghantui anda.
.
Sekiranya ia berkait dengan masalah fisionlogi, sila berjumpa dengan doktor. Namun jika berkait dengan diet anda, ubahlah diet dan dan hubungi saya untuk konsultasi pemakanan sihat anda.

Whatsapp saya di 013-3353 751
.

Atau, jika ingin terus mendapatkan produk diatas,
boleh klik ➡ Set Sembelit


‪#‎Zi2M‬
‪#‎ShakleeEffectZi2m‬
baca lagi

Wednesday, February 3, 2016

ANAK LAMBAT PICK UP, MASALAH GENETIK?


Lecithin Shaklee secara biasanya lebih dikenali sebagai satu produk untuk kuruskan badan.

Namun ramai yang tak tahu sebenarnya Lecithin Shaklee digunakan lebih 20tahun untuk membantu anak yang bermasalah dalam pelajaran atau lambat "pick up"

Kisah sahabat:

Seperti yang ramai sedia maklum. Anak kedua saya mempunyai masalah dyslexia dan awal dahulu mempunyai masalah untuk membaca.
Alhamdulillah dengan mengamalkan Lecithin secara konsisten. Banyak perubahan yang berlaku pada beliau dengan izin Allah.

Bagaimana ianya bekerja?

"Lecithin is converted into acetylcholine, a substance that transmits nerve impulses."

FAKTA yang PERLU anda TAHU!

1. Lecithin mengandungi Choline atau Kolina.

2. Choline adalah elemen paling penting untuk bergabung dengan ACETATE untuk membentuk acetylcholine pada hujung saraf.

3. Acetylcholine akan melompat pada SYNAPSE untuk sampai ke reseptor (penerima mesej)

4. Dan pergerakan ini berterusan sehingga ke organ.

5. Jika banyak choline maka akan lajulah pergerakan mesej dari otak untuk sampai ke reseptor.

6. Jika kita kekurangan Choline maka pergerakan mesej juga mengambil masa yang lama untuk sampai ke receptor.

Ini adalah penerangan mudah untuk menerangkan mengapa ada orang yang lambat pick up semasa belajar, ada yang sedikit lembab dan sangat lembab.

Jika dikaji secara saintifik. Ianya bukanlah berpunca dari faktor genetik. Malah ianya boleh dibantu untuk mengatasi maslah ini.

Lecithin sangat membantu meningkatkan kepintaran fokus selain dapat membantu masalah lambat pick up dan lembab.
.
.
Jom dapatkan lecithin anda hari ini.
Whatsapp ➡ 013.3353.751

Atau,
Bagi memudahkan anda, boleh beli terus disini:
Lecithin



#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
baca lagi

Tuesday, February 2, 2016

APA PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C JENAMA LAIN?

1. Vitamin C Shaklee BUKAN vitamin sintetik

Semua suplemen jenama Shaklee adalah berasaskan bahan semulajadi.

Tahukah anda bahawa Vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro-oksidan dalam masa yang sama? Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama ia juga menghasilkan radikal bebas.

2. Vitamin C Shaklee bersifat 'Sustained Release'

Bagi setiap biji Vitamin C Shaklee (500mg) yang anda ambil, anda akan mendapat manfaatnya secara berterusan selama 5 jam. Ini adalah kerana, Vitamin C nya dilepaskan secara berkala iaitu sebanyak 100mg bagi setiap 1 jam. Bermakna anda akan mendapat manfaatnya selama 5 jam tanpa henti.

3. 1 tablet Vitamin C Shaklee (500mg) bersamaan dengan 7 setengah biji oren!

Secara logiknya manusia tidak akan mampu untuk makan 7 setengah biji buah oren setiap hari seumur hidup tapi dengan mengamalkan sebiji vitamin C Shaklee setiap hari, anda kini mampu

4. Vitamin C Shaklee mempunyai bioflavonoids

Vitamin C sintetik tidak mempunyai bioflavonoids. Ianya cuma semata-mata asid askorbik sahaja. Bermakna ia tidak mampu bertindak seperti vitamin C yang sebenar. Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus.

Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi. Dan ya, Vitamin C Shaklee ada bioflavonoids

5. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Semua bahan dalam Vitamin C Shaklee adalah semulajadi.

Jom dapatkan Vitamin C berkualiti anda sekarang.
Whatsapp 013-3353 751 untuk pertanyaan.

Atau bagi memudahkan anda, boleh beli terus disini:
Sustained Release Vita C



#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
baca lagi

Monday, February 1, 2016

Alfalfa Bantu Ibu Menyusu

RAJA TUMBUHAN
==============

Jika Durian dikatakan Raja Buah, tapi Alfalfa adalah merupakan RAJA TUMBUHAN.

Apa istimewanya Alfalfa ini pada penyusuan?

➡Supplement penting utk boost penghasilan susu. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.

➡ Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.

➡ Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan. Secara automatik kesan baik pd bby. Susah nak kena kembung.

➡ Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan.

➡ Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.

➡ Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan.

➡ Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.
.
AWAS!! Peringatan Kasih Sayang ==>> Shaklee tidak membanyakkan susu. Shaklee Alfalfa membantu penghasilan susu dengan lebih cepat namun ibu yang menyusu perlu tahu, untuk meningkatkan penghasilan susu ibu.
.
Tiga perkara utama ini iaitu perah dengan konsisten sehingga payudara benar2 kosong, minum 3 L air sehari (biar sedikit2 tetapi berterusan) dan doa yang berterusan juga wajib diamalkan.
.
Nak tahu lebih lanjut?
πŸ“©πŸ“©013.3353.751

Atau.. Bagi memudahkan anda, anda boleb terus beli disini:
SET MENYUSU SHAKLEE
(tick pada produk yang anda ingin beli ya. Terima kasih..)
.
#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M
baca lagi
 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard