Tip Magnet Rezeki: APA PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C JENAMA LAIN?

Tuesday, February 2, 2016

APA PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C JENAMA LAIN?

1. Vitamin C Shaklee BUKAN vitamin sintetik

Semua suplemen jenama Shaklee adalah berasaskan bahan semulajadi.

Tahukah anda bahawa Vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro-oksidan dalam masa yang sama? Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama ia juga menghasilkan radikal bebas.

2. Vitamin C Shaklee bersifat 'Sustained Release'

Bagi setiap biji Vitamin C Shaklee (500mg) yang anda ambil, anda akan mendapat manfaatnya secara berterusan selama 5 jam. Ini adalah kerana, Vitamin C nya dilepaskan secara berkala iaitu sebanyak 100mg bagi setiap 1 jam. Bermakna anda akan mendapat manfaatnya selama 5 jam tanpa henti.

3. 1 tablet Vitamin C Shaklee (500mg) bersamaan dengan 7 setengah biji oren!

Secara logiknya manusia tidak akan mampu untuk makan 7 setengah biji buah oren setiap hari seumur hidup tapi dengan mengamalkan sebiji vitamin C Shaklee setiap hari, anda kini mampu

4. Vitamin C Shaklee mempunyai bioflavonoids

Vitamin C sintetik tidak mempunyai bioflavonoids. Ianya cuma semata-mata asid askorbik sahaja. Bermakna ia tidak mampu bertindak seperti vitamin C yang sebenar. Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus.

Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi. Dan ya, Vitamin C Shaklee ada bioflavonoids

5. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Semua bahan dalam Vitamin C Shaklee adalah semulajadi.

Jom dapatkan Vitamin C berkualiti anda sekarang.
Whatsapp 013-3353 751 untuk pertanyaan.

Atau bagi memudahkan anda, boleh beli terus disini:
Sustained Release Vita C#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard