Tip Magnet Rezeki: May 2016

Sunday, May 29, 2016

5 Cara Lembutkan Hati

Tatkala badan merasa enggan untuk beramal, tatkala hati mulai sulit untuk terenyuh, mungkin itu salah satu tanda kerasnya hati, dengan kata lain hati ini sedang sakit. Lantas apa yang akan dilakukan ketika tahu bahwa hati ini sedang sakit? Orang yang sakit pasti akan mencari obat, sebagaimana orang sakit akan pergi ke dokter.

Berikut ini penulis berikan obat agar hati menjadi lembut kembali.

1. Perbanyak Baca Al-Quran dengan Mentadabburinya

Di antara sebab lembutnya hati adalah dengan membaca Al Qur’an. Al Qur’an adalah kalamullah, perkataan Allah, Rabb pencipta langit dan bumi, bukan perkataan makhluk. Selain dapat menenangkan hati, membaca Al Qur’an akan diganjar banyak pahala. Bayangkan saja, 1 huruf dari Al Qur’an diganjar 1 pahala, dan 1 pahala akan dibalas dengan 10 kebaikan. Namun syarat untuk menenangkan hati tidaklah hanya sekedar membaca, tapi di-tadabburi, direnungkan maknanya sehingga dapat diamalkan.

2. Perbanyak Dzikir Mengingat Allah

Tidak diragukan lagi, berdzikir dapat melembutkan hati. Karena dengan mengingat Allah, maka hati pun menjadi tenang. Sebagaimana Allah firmankan dalam surah Ar-Ra’d ayat 28 yang artinya, “Ketahuilah bahwa hanya dengan mengingat Allah, hati akan menjadi tenang.”

Dzikir adalah suatu amalan yang mudah, cukup menggerakkan lisan dan bibir saja. Sehingga tidak bisa dijadikan alasan untuk enggan berdzikir.


3. Berteman Dengan Kawan yang Baik Agamanya

Jika seseorang memiliki teman yang baik agamanya, maka ia akan mendapatkan kebaikan yang banyak pula. Seperti yang Nabi permisalkan dalam suatu hadits riwayat Al-Bukhari, dimana kawan yang baik dimisalkan sebagai penjual misk (minyak wangi). Boleh jadi ia diberi minyak wangi tersebut, boleh jadi ia membelinya, atau minimal mendapakan bau yang wangi dengan sebab berdekatan dengan penjual minyak wangi.

Maka, carilah kawan akrab yang baik agamanya, sehingga ketika sedang futur (malas, kondisi hati melemah), maka ada yang mengingatkan, menasehati dan kembali membawa kita ke dalam majelis ilmu. Jangan sampai ketika kondisi hati melemah, kita malah menjauhi kawan-kawan yang semangat dalam kebaikan.


4. Menyayangi Anak Kecil

Menyayangi anak kecil dapat melembutkan hati, terutama anak kecil yatim (bapaknya sudah meninggal). Sebagai contoh, kita bisa mengajar anak-anak kecil di TPA, atau bisa berkunjung ke panti asuhan untuk bercengkrama dan mengajarkan mereka hal yang baik.

Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam pernah bersabda (yang artinya), “Sayangilah semua yang ada di bumi, niscaya Dzat yang ada di langit akan menyayangi kalian.” (HR. At-Tirmidzi no. 1924 dan HR. Abu Dawud no. 4941).

Hadits di atas memerintahkan kita untuk menyayangi semua yang ada di bumi, termasuk semua hewan dan tumbuhan. Misalnya, tidak memberikan beban yang berat pada onta jika kita menaikinya, atau tidak melakukan penebangan liar yang dapat merusak lingkungan sekitar.

Hadits tersebut juga sebagai dalil bahwa Allah berada di atas sana, di atas langit, bukan berada dimana mana seperti anggapan sebagian orang.


5. Berdoa Kepada Allah

Doa adalah senjata seorang mukmin, jangan sampai seorang mukmin melupakan bahwa urusannya tergantung kehendak Allah Ta’ala. Banyak-banyaklah berdoa kepada Allah agar dimudahkan dalam ketaatan dan diberikan kelembutan hati, dan dijauhkan dari rasa malas yang terus menerus sehingga hati menjadi mati. Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam mengajarkan kita sebuah doa agar berlindung dari rasa malas. Berikut adalah doanya:

Allahumma inni a’udzu bika minal ‘ajzi, wal kasali, wal jubni, wal haromi, wal bukhl. Wa a’udzu bika min ‘adzabil qobri wa min fitnatil mahyaa wal mamaat

(Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan, rasa malas, rasa takut, kejelekan di waktu tua, dan sifat kikir. Dan aku juga berlindung kepada-Mu dari siksa kubur serta bencana kehidupan dan kematian).” (HR. Al-Bukhari dan Muslim)

Demikianlah 5 kiat-kiat dalam melembutkan hati, semoga kita senantiasa diberikan kemudahan dalam beribadah kepada Allah Ta’ala, dan dijauhkan dari hati yang keras lagi mati. Wallahul Muwaffiq.

sumber: muslim.or.id

baca lagi

Saturday, May 21, 2016

Bisnes Online Itu Mudah . . . . ke?

Bismillah.

Bisnes Online Itu Mudah . . . ke?

Dulu saya ingat bisnes online ni mudah ja.
Ada modal, ada produk, ada FB.
Pastu zasss promot sampai lebam. Hehe

Rupa-rupanya...

Banyak benda kena belajar beb.
Study tentang produk satu hal, pastu nak kena belajar marketing, copywriting, soft selling, cara close sale dan segala macam perkara lagi termasuk psikologi manusia! Hah.

Nak tulis ayat iklan kena guna pulak perkataan-perkataan yang ber ”IMPAK TINGGI" yang boleh mencuit hati dan emosi pelanggan untuk membeli.

Haa.. Hgpa ingat saja2 guna perkataan "impak tinggi" kat atas tu. Hehe

Pendek kata, dalam bisnes pun kalau kita taknak belajar, menjual sekadar ikut-ikutan, kita bakal ketinggalan jauh di belakang.

Kata guru saya, rezeki yang kita terima bakal bertambah seiring dengan ilmu yang kita ada. Dengan izinNya.

Upgrade ilmu.
Upgrade ilmu.
Upgrade ilmu.

Sebenarnya, saya tengah ulangkaji Ebook 10 Teknik Soft Selling Power Di Facebook. Cg Hajar share perkataan-perkataan berpengaruh yang boleh ditulis di headline iklan.



Patut la ramai otai2 bisnes gunakan perkataan-perkataan tu dalam iklan depa. Terbukti!

Anda mahu belajar?

Boleh dapatkan di bawah ni
10 Teknik Soft Selling Power Di Facebook
baca lagi

Friday, May 20, 2016

Peniaga Online Di FB Wajib Baca..

Bismillah.

[ 3 Sebab Mesti Pakai Soft Selling Di FB ]

1. Wujudkan rasa seronok orang baca walaupun ia iklan pada akhirnya :D

2. Bina trust di kalangan audience

3. Jika prospek belum beli sekarang, sooner or sooner dia pasti jadi pelanggan kita

..Pastinya dengan izin Allah. :)

.
.
Korang nak belajar Soft Selling cara MUDAH, SANTAI, ceria serta comel? :D

Jom sama2 belajar dengan #PenulisCinderella aka Cg Hajar Abdullah. Beliau juga seorang Hypnotist StoryWriter, pakar dalam penggunaan ayat2 iklan berpengaruh.

Ada support group tau, coaching online melalui telegram group. Boleh juga minta cikgu Hajar tolong touch up skrip jualan kita.

Amacam? Best ke best?

Cer tengok ni.




Nak jugak camni?

Detail kat sini :
http://bit.ly/10TeknikSoftSellingFB

#EbookSoftSellingFB


baca lagi

Friday, May 13, 2016

Berdoa Dulu.. Atau Usaha Dulu?

Bismillah..  [ Doa Dulu, Baru Usaha ]

Saya kongsikan tulisan Pn Nora Yusof (Penulis Ebook 111 Formula Tarik Rezeki) untuk tatapan sahabat pembaca tersayang Lillahi Taala.
......

Saya cukup marah kalau orang kata.. berusaha dulu baru berdoa... :3
.
.
Ianya Salah.
.
.
Sebetulnya, berdoa dulu baru usaha.
.
Tugas kita sebagai manusia ada dua iaitu

1) Hamba Allah. (DOA) (maksudnya kita ni bergantung pada ALLAH dulu apa-apa hal, berserah diri, tanda kita hamba yang lemah)

2) Khalifah. (USAHA) (maksudnya tugas kita memakmurkan alam)
.
Contoh kita naik kereta.
.
Kita sebagai Hambanya... Berserah diri dulu kepadaNYA baru kita berhati-hati bawak kereta.
.
.
Begini... Okey.. masuk kereta...
Kita berdoa dulu ke, gerak dulu baru kita doa?
.
.
Mesti kita doa dulu baru kita gerak kan? Itulah konsep hamba. Berserah, sebab kita tahu hanya dengan izin ALLAH baru kita boleh selamat dalam perjalanan atau sebaliknya kan?
.
.
Okey dah selesai doa, barulah kita berusaha. Iaitu menjalankan tanggungjawab kedua iaitu sebagai khalifah. Yang mana memakmurkan alam. Maksudnya dari sudut bawak kereta ni.. iaitu dengan memakmurkan jalan raya tu dengan cara bawak kete tu hati-hati, memandu berhemah, pandu cermat tak potong orang, tak hon orang. Tak langgar lampu isyarat. gituuu...
.
.
.
Konsep usaha dulu baru doa tak boleh pakai dah sekarang.
.
.
Dan lagipun kuasa doa tu mengatasi segala kuasa yang lain. Ada seorang miskin tu, rasanya ramai yang tahu kisah ni yang mana siang malam berdoa mengharapkan seorang doktor ternama datang ke rumah beliau untuk merawat ahli keluarganya yang sakit. Dia orang miskin aje, mana mampu nak biayai doktor tu.. lagipun nak jumpa doktor tu jauh satu hal. Dia takdalah gigih pergi usaha cari doktor tu sampai tempatnya atau sana-sini.. Dia hanya berdoa pada ALLAH agar suatu hari nanti doktor tu boleh rawat penyakit yang dikatakan pakar merawat tu.


Hasil doa, ALLAH makbul permintaan dia, dengan menangguhkan penerbangan doktor tu, ribut petir bagai, dan dengan izin ALLAH, doktor tu bermalam dirumah si miskin tu tanpa tahu siapa sebenarnya doktor tu. iaitu orang yang dia duk sebut siang malam dalam doa. :3
.
Bila berdoa, in shaa ALLAH permintaan kita dimakbulkan. Dengan syarat mesti yakin dan penuh khusyuk. Jika berusaha, belum tentu kita dapat apa yang kita nak walaupun habis kederat. :3
.
nampak tak kuasa doa? Jadi tunggu apa lagi? Berdoalah. :3
.
dan jangan lupa... Doa dan usaha duanya sama penting. tugas kita yang kedua iaitu khalifah adalah berusaha. Jadi seimbangkan doa dan usaha. :)
.
Boleh?
heeee :3

Nora Yusof.
.
.
Boleh dapatkan ebook beliau disini
111 Formula Tarik Rezeki
baca lagi

Thursday, May 12, 2016

3 Tips Menjadi Penyampai Rezeki

Bismillah.

[ 3 Tips Menjadi Penyampai Rezeki ]

Saya ada satu cerita ni.

Pagi tadi saya terbaca satu status fb tentang rezeki. Maksud status tu lebih kurang macam ni. Saya huraikan ikut kefahaman saya k.

Kita hidup ni jangan sekadar menjadi PENERIMA REZEKI. Tapi jadi la PENYAMPAI REZEKI. Maksudnya, kita dapat rezeki, kita sampaikan, kongsikan dengan orang lain. Senang cerita kita SEDEKAH.

Lagi banyak kita memberi, semakin kita 'layak' menjadi penyampai rezeki, lagi banyak Allah beri untuk kita sampaikan pada orang lain. InsyaAllah.


3-Tips menjadi penyampai rezeki.

1. Niat Lillahi Taala.

2. Dapat je, beri. Duit sifatnya sentiasa bergerak. Keluarkan, pasti yang masuk lebih banyak. InsyaAllah. Idea tabung sedekah subuh memang terbaik.

3. Sedikit demi sedikit, up kan amaunnya. Amaun yang kita rasa sayang nak beri tu adalah amaun yg lebih afdhal..

Lama2 kita akan terbiasa dan akan sentiasa up amaun tanpa rasa sayang lagi dah duit tu.
.
.
Psst.. Sebenarnya saya malas nak share tips ni. Malas nak taip panjang2. Hihi.. Tapi malam ni rasa bertanggung jawab untuk share selepas ada perkara di luar kebiasaan terjadi petang tadi yang rasanya sangat berkaitan dengan perkara yg saya tulis diatas.

Sekian sahaja perkongsian saya kerana Allah Taala.

Moga bermanfaat!

.
.
Dapatkan Ebook Formula Tarik Rezeki sekarang!
baca lagi

Wednesday, May 11, 2016

Penyerahan 100% Kepada Allah

Bismillah.

Saya kongsikan bingkisan penulisan Pn. Nora Yusof kerana Allah Ta'ala.

[ Allah kan ada. ^_^ ]

.
Dia beri nikmat
Dia juga yang tarik nikmat
.
Kalau dia beri sakit, dia jualah yang menyembuhkan.
.
Ingat.
Doa tu juga usaha.
Doa tu juga ikhtiar.
Doa tu juga ubatnya.
.
Kan ada je orang yang malas berdoa. Malas berdoa maksudnya malas berusaha. Orang macam ni tak percaya dengan doa. Sebab tu lebih suka guna cara atau ikhtiar lain.

Buah-buahan tu makhluk. Soya, kacang, durian, sayuran tu makhluk ciptaan Allah. Ubat tu juga makhluk. Manusia juga makhluk. Sedangkan doa itulah ubat sebenarnya. Sebab doa tu terus sampai kepada Allah.

Kita lebih suka ikhtiar gunakan makhluk daripada nak meminta terus kepada Allah. Salah ke? Tak salah. Tapi letak no.2. Sebab berkesannya suatu ikhtiar melalui makhluk pun hanya dengan izin Allah jua.


.
.
Tapi fahamilah yang satu ni. ALLAH suruh kita sabar dan solat je bila ada apa-apa masalah. Berdoa bersungguh-sungguh dengan esak tangis dan khusyuk.

Tak lain tak bukan diberinya masalah supaya kita ni balik semula pada dia. Dapat nikmat lupakan dia. Ingat gitu-gitu aje. Lepas solat.. baca doa dua minit blah lipat telekung dan lain-lain.

Tak suka cakap dengan Allah lama-lama. Tak suka nak bercerita masalah ngan Allah terus terang. Nampak? Pastu bila nak berkesan usaha iktiar atau tawakal melalui doa?
.

Kembalilah kepadaNya dengan penyerahan 100%.
.
.
.
Nora Yusof.
Penulis Ebook Formula Tarik Rezeki
Http://bit.ly/TipsRezekiMudah
baca lagi

Tuesday, May 10, 2016

Cerita Saya: Kisah di ATM Part 3

Kisah di ATM Part 3

Bismillah..

Siapa yang pernah baca kisah di ATM part 2 mesti ingat macam mana hampanya saya lepas beratur panjang2 tetiba mesin ATM 'out of service' bila tiba giliran saya. Dan pakcik yg dari awal berselawat dibelakang saya tetiba dapat 'pulihkan' mesin tu.

Hari ni jadi perkara hampir sama. Di mesin ATM yang sama. Waktu ja berbeza. Hehe. Dekat2 nak masuk waktu maghrib.

Sambil beratur tu dah plan dalam minda, lepas amik duit terus pecut balik, solat maghrib kat rumah. Sempat lagi, cuma mungkin solat di penghujung waktu.

Tiba giliran saya, azan dah berkumandang dalam TV, maknanya lebih kurang 10 minit lagi masuk la maghrib kat tempat saya.

Kredit Encik Google

Macam biasa.. Tet tet tet tekan sana tekan sini, tunggu duit keluar. Rasa lamaa betul tunggu duit tak keluar2. Akhirnya "tet tet tet.." kad yang keluar, tertera di mesin ATM, harap maaf, mesin tergendala bla3.

Dah kali kedua kena kan, terdetik dalam hati ada la ni benda yang tak kena ni. Masuk kereta, tanpa fikir panjang, pusing, parking depan surau petronas, tunggu masuk waktu dan solat maghrib dulu.

Lepas tunaikan kewajipan, masuk balik ke mesin ATM sambil mulut terkumat kamit bismillah, selawat, istighfar.. Hehe..

Alhamdulillah, mesin tu dah berfungsi macam biasa. Paling best, langsung takda orang, siap boleh conquer kedua2 mesin ATM dan CDM. Tangan kiri kat ATM, tangan kanan kat mesin CDM. (nampak sangat muhongnya).. Nak bagitau takda orang! Hehe..

Alhamdulilah. Mudah sehabis mudah!

Kesimpulannya.. Dahulukan Allah, segalanya mudah. Dengan izinNya.

Saya berkongsi cerita ini kerana Allah Taala.
Moga bermanfaat untuk siapa yg membacanya.
baca lagi

Monday, May 9, 2016

REZEKI... Kenapa Masih Berkeluh Kesah

Bismillah..

Harini saya kongsikan bingkisan penulisan Pn. Nora Yusof, penulis Ebook Formula Tarik Rezeki yang tengah HOT tu.

Saya kongsikan disini kerana Allah Taala.

.
Semalam ada hamba Allah ni mesej saya.
.
Katanya saya ni insan lemah cikpuan. Selalu terlalai. Tengok jiran sebelah laris je jualannya. Jualan saya pula tak habis.  :'(
.
.
.
Wahai sekalian manusia. Tahukah kita takdir kita telah ditetapkan?
.
Tidak cepat
Tidak lambat
Tidak kurang
Tidak bertambah melainkan
.
.
TELAH TERTULIS di Loh Mahfuz.
.
Kenapa kita selalu risau rezeki orang lebih banyak dari kita?
.
kenapa kita selalu risau rezeki kita sikit tak bertambah-tambah?
.
Sebenarnya. Sikit pun tak perlu risau. ALLAH dah tetapkan dah untuk kita sekian-sekian. Kita dengki dengan orang kita dapat apa? Kita dengki adakah rezeki dia akan berkurang? Dan adakah rezeki kita akan bertambah?

Sikit pun tak jejaskan rezeki masing-masing sebab Allah dah tetapkan dalam buku catatan takdir kita. (fahamkan betul-betul yang ni).
.
Kita dengki dapat dosa aje adalah.
.
Rezeki kita ada cuma apabila sampai masa yang tertulis akan sampailah.
.
Ubatnya yakin, percaya dan jangan berhenti ibadah(usaha), sabar dan syukur.
.
Kenapa dengki dengan saya yang boleh tulis buku ni? ALLAH dah takdirkan perjalanan hidup saya macam ni. Menjadi seorang penulis. Sedangkan sejak kecik tak pernah pulak saya bercita-cita ni. :3
.
.
Tak perlu dengki iri hati. Terima je takdir diri kita yang Allah dah tentukan. Allah pun mungkin takdirkan anda pun menjadi penulis juga suatu hari nanti. Tapi rupa-rupanya dapat inspirasi menulis melalui saya. Siapa tahu? Ntah-ntah takdir anda lagi best dari saya. Jadi tak perlu jeles-jeles.
.
Jalan hidup dan jalan rezeki manusia ni pelik-pelik tapi destinasi dan tujuannya tetap satu iaitu..
.
.
.
Buatlah untuk cari redha Allah.
.
Kita dilahirkan untuk menjadi yang terbaik pada diri masing-masing. Berdoalah selalu. Takpayah dengki orang dapat hidayah ke. Orang dapat buat sale ke. Orang dapat jadi jutawan ke. Tak payah fikir orang. :3 fikir untuk ubah diri kita.
.
Kita ni dah tahu diri kita lemah lalai lupa. Janganlah diikutkan sangat lemah tu. Kuat lah sikit lawan nafsu. Semua orang lemah. Memang dah sifat manusia Allah jadikan lemah. Walau macam tu, tak bolehlah kita duk layan lemah tu. Kita yang pilih nak jadi kuat iman dan jadi manusia baik atau sebaliknya.
.
.
Anda tak mungkin jadi saya. Saya pun tak mungkin jadi anda. Setiap diri kita adalah ISTIMEWA. Jadi terima dengan redha (ikhlas) dan resapkan takdir yang Allah dah tentukan untuk kita.
ok?
.
.
Alhamdulillah. Semoga bermanfaat. Silakan siapa yang nak share tu.
.
Nora Yusof
#Pengasas_FTR
Formula Tarik Rezeki
baca lagi

Wednesday, May 4, 2016

Rezeki.. Hasil Usaha Kita kah???

Bismillah.
Assalamualaikum.

Harini saya belajar sesuatu, yang saya rasa WAJIB share. Mungkin berguna buat semua terutama peniaga2 online/offline.

Rasanya semua setuju sebelum dapat sesuatu kita kena USAHA kan.

Cuma kita kena ingat, kita dapat sesuatu rezeki tu bukanlah hasil usaha kita pun. Tapi rezeki tu dari Allah. Usaha tunggang terbalik pun, jika tak diizinkanNya, tak dapat jugak.

Contoh:

Kita usaha di jalan A. 50 orang prospek kita approach, satu pun tak close sale. Jangan sedih, yakin dengan Allah.

Tetiba DIA datangkan rezeki customer dari jalan B yang kita langsung tak perlu approach apa pun, tetiba minta nombor akaun.

Allah nak bagitau kita, hasil tu bukan atas usaha kita, tapi atas izin dan kehendakNya.

Haaa. Gitu la kesahnya..

Dapat sesuatu?
.
.
.

Dapatkan Ebook Formula Tarik Rezeki di sini.
111 Formula Tarik Rezeki
baca lagi

Monday, May 2, 2016

Tips Eksklusif Buat Sahabat Yang Berniaga Di Facebook

Bismillah.

#Tips Khas buat sahabat2 PENIAGA ONLINE.

Sebelum post iklan kan, tarik nafas dalam-dalam, bismillah dan niatkan sahaja aku berkongsi manfaat produk ini Lillahi Taala.

Sama la bila orang komen "pm"
Jangan serbu semberono ja.

Relaks.

Tarik nafas, bismillah dan niatkan berkongsi Lillahi Taala. Doa la sikit, Ya Allah aku serahkan customer2 ini (nama) kepadaMu, KAU yang memegang hati2 mereka. Jika tertulis ini rezekiku, maka permudahkanlah sehabis mudah.


Haa. Pastu apply la segala ilmu yang penuh di dada tu. Ilmu tarik pelanggan ka, soft selling ka, close sale ka, soft skill ka. Gunakan semaksimanya. :D

Cuba buat dan rasai kelainannya. Cewah..

InsyaAllah jika tak berjaya close sale pun, langsung takda rasa kecewa, down dll.

Cuba la..
Boleh boleh?

Korang, kalau nak belajar cara tulis iklan guna teknik Soft Selling saya cadangkan belajar dari ebook tulisan Hajar Abdullah. Siap ada group coaching free lagi.

Detailnya ada kat sini.
10 Teknik Soft Selling Power Di Facebook
baca lagi

Sunday, May 1, 2016

Kisah Di Mesin ATM - Part 2

Bismillah.

Kisah Di Mesin ATM lagi


Tadi pergi withdraw duit. Beratur. Segalanya lancar, sampai la tiba giliran saya. Tet tet tet.. Tekan nombor pin.

Dibelakang saya seorang pakcik sedang asyik berselawat. Jelas kedengaran di telinga saya.

Dalam hati.
"Bagus pakcik ni. Aku ni jangan kata selawat, bismillah pun tidak, terus terjah je nak amik duit ni. Mm..Bismillahirrahmanirrahim”

Ok. Tet tet tet..tekan amaun yang nak diambil. Lepas tu lamaa sangat. Mesin tu macam ada masalah.

Tet tet tet.. Kad saya keluar balik. Tertera di mesin. Harap maaf mesin tergendala bla bla..

Eh eh.. Semua 7-8 orang yang beratur di belakang saya tadi kecewa. Saya kembali ke kereta.

Pakcik dibelakang saya tadi tak putus asa. Bersama 2 orang lagi tetap beratur, terus mencuba. Entah macam mana dia buat, mesin tu kembali beroperasi!

Sorang brader yang tengah beratur menggamit-gamit memberitahu mesin dah ok. Siap offer saya potong line. Pantas saya menolak. Hehe.

Kali ni siap bismillah dan berselawat sambil minta Allah mudahkan. Pakcik tadi, siap je ambil duit, sempat dia menoleh dan lemparkan senyuman penuh makna.

Dia seolah-olah nak habaq. "Lain kali tiru macam pakcik!"

Hehe. Saya senyum je la. Saya belajar sesuatu. DIA menegur saya atas kelalaian diri.

Kita manusia ni lemah, selalu buat silap. Lupa akan DIA. Tapi DIA sentiasa menegur. Antara kita sedar atau tak sedar je.

TeguranNYA pasti halus dan berhemah. Perfect!
Sampai kita anggap semua tu kebetulan. Padahal setiap yang berlaku pasti bersebab.

Saya berkongsi kisah ini kerana Allah Taala.
baca lagi
 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard