Tip Magnet Rezeki: Tutorial: Cara Download Video Dari Facebook

Friday, July 22, 2016

Tutorial: Cara Download Video Dari Facebook

Assalamualaikum semua..

Hangpa dah tau ka cara nak download video dari facebook? Saya pun baru tau sebenarnya. Hehe.

Ok saya share sekarang.

Hangpa download ja Aplikasi FB Video Downloader. Cam dalam gambar ni. Pilih hat atas sekali sebab saya tengok tinggi je rating tu ha. Nora bagi 4.5 bintang! Saiz pun tak besar dalam 2 MB lebih je.


Ha lepas dah install, open la. Nanti keluar camni.


Jeng jeng jeng.. Tu ha, dah siap tulis How To Use tu. Kan senang keja saya, tak payah tulis step by step. Hehe.

Bahasa mudahnya camni.. Log in FB hangpa dengan app tu, sebijik macam App FB ja dlam tu. Pastu cari la video yang hangpa nak download tu. Tekan play, nanti dia tanya kita nak download ka, nak watch ka nak cancel.

Dah siap download, check dalam galeri.. Ha kan dah ada video tu. Sila tonton dengan riang gumbira.

Sekian sahaja tutorial pendek. :)

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard