Tip Magnet Rezeki: Punca Hidup Sukar, Rezeki Sempit.

Tuesday, March 7, 2017

Punca Hidup Sukar, Rezeki Sempit.

Kenapa Hidup Jadi Sukar?
Semua tak kena.. Stress, tertekan.



Salah satunya adalah kerana...

Kita banyak sangat bantahan, di mulut kata redha, hati masih kecewa. Antara masalah harian yang sering dihadapi..

- Kenapa si A tak faham2.
- Kenapa si B perangai huduh macam tu.
- Si C tak sepatutnya buat begitu, sepatutnya begini begini.
- Kenapa si D suka menyakitkan hati, dia tak tahu ke benda tu salah.

Kekadang dah macam Tuhan pula kita nak atur begitu begini, nak orang tu jadi macam mana yang kita nak dan kita suka. Sahabat, kita takda kuasa nak beri hidayah kat orang lain.

Ini peringatan untuk diri sendiri jugak, yang seringkali lalai.

+

Solusinya?

Kalau perasan, semua bantahan kita melibatkan orang lain, di halakan ke luar, bukan ke dalam diri. Betul?

Allah hadirkan manusia yang pelbagai di sekeliling kita adalah sebagai ujian buat kita, adakah kita kembali pada Allah dalam setiap keadaan, susah atau senang.

KITA.. Bukan si A B C atau D.

+

Kembali pada Allah, bagaimana..?

Terima saja perasaan marah tu, adukan pada Allah.

(Ya Allah, aku marah, aku stress bila orang buat kat aku macam ni..)

Mohon bantuan Allah..

(Ya Allah bantu aku untuk sabar, tenang, memaafkan. Ya Allah bantu aku, berikan taufik dan hidayah padaku, pada saudaraku si A, B, C, D..) - beritahu Allah semuanya.

+

Apa saja...positif atau negatif, apabila kita rujuk dan kembalikan pada Allah, hasil yang kita terima akan jadi positif.

Kita bakal jadi sabar, tenang tenteram.. Walaupun masalah kita belum selesai. Bila dah tenang, insyaAllah Allah ilhamkan solusinya pula.

Cubalah 😊😊

+ + + + +

Jika sahabat perlukan bahan bacaan yang menenangkan, mencari kunci segala masalah, melihat masalah (terutama perihal rezeki) dari dimensi yang lain, saya sarankan sahabat miliki pakej ebook + buku 111 Formula Tarik Rezeki.

Ini antara review pembaca Formula Tarik Rezeki.


Yang bestnya, FTR dah ada support group melalui telegram untuk pembeli FTR. Bimbingan langsung dari penulisnya.

Lihat antara komen dari jemaah FTR.




Saya juga harapkan semua pembaca blog ni turut alami hal yang sama. Kaya dan berjaya dunia dan akhirat.

Jika ingin lihat lagi review pembaca FTR yang lain, boleh klik sini ya.


Terima kasih ya sahabat. Saya sentiasa doakan kejayaan kalian. Walau apa pun cabaran yang sahabat hadapi, mudah-mudahan sentiasa dalam pertolongan Allah.

Dapatkan sekarang:

>> 111 Formula Tarik Rezeki <<
>> 111 Formula Tarik Rezeki <<
>> 111 Formula Tarik Rezeki <<

.

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © Owner's Blog | All Rights Reserved | Design By Adam Faiz Back to Top|Dashboard